Apple brevetează un nou tip de balama, aplicabilă portabilelor MacBook Air

23.08.2013
Apple brevetează un nou tip de balama, aplicabilă portabilelor MacBook Air

Cu o istorie ce se întinde deja pe o perioadă de 5 ani, carcasa din aluminiu cu design Unibody folosită pentru portabilele din seria MacBook Air trece printr-o veritabilă cură de slăbire ori de câte ori Apple decide să actualizeze gama de produse, pierzând din grosime şi greutate. Cu toate acestea, aspectul general rămâne cel al unui laptop convenţional, cu carcasă rigidă şi ecranul ataşat folosind un mecanism cu balama. Însă inginerii Apple par hotârăţi să ducă lucrurile într-o nouă direcţie, adoptând un tip de carcasă flexibilă ce nu necesită balamale voluminoase.

Apple brevetează un nou tip de balama aplicabilă portabilelor MacBook Air

Gândite pentru a fi mai uşoare şi mai subţiri decât cele din generaţia actuală, noile carcase vor avea mobilitatea asigurată nu cu balamale, ci un sistem de segmente confecţionate din metal sau plastic. Întrepătrunse urmând un tipar geometric precis, segmentele ar urma să asigure mobilitatea necesară fără a spori grosimea carcasei.

Idee pentru un nou Smart Cover destinat tabletei iPad

În afară de laptop-uri, noul tip de articulaţie şi-ar putea găsi o utilitate şi pentru realizarea de telefoane flexibile, sau un accesoriu Smart Cover pentru iPad cu mai multă mobilitate. Din păcate rămâne de văzut dacă Apple va şi lansa produse care să utilizeze inovaţiile descrise în aplicaţia pentru brevet, sau îl va păstra alături de restul invenţiilor brevetate în ultimii ani, împiedicând astfel concurenţa să lanseze produse cu caracteristici similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult