Apple cheamă în service cablurile USB Type-C livrate cu noul Macbook

16.02.2016
Apple cheamă în service cablurile USB Type-C livrate cu noul Macbook

Macbook-ul de anul trecut a fost unul dintre primele dispozitive care au adoptat standardul USB Type-C, folosind această mufă atât pentru încărcare, cât şi pentru conectarea de accesorii şi periferice. Se pare însă că cei care au ales să cumpere laptopul Apple printre primii vor trebui să aducă la service cablurile din pachet, întrucât a fost descoperită o problemă în design care duce la deteriorarea acestora şi posibil la deteriorarea dispozitivului. Din fericire, schimbul de cabluri este gratuit.

Modelele afectate au fost comercializate între lunile aprilie şi iunie 2015 şi este destul de uşor de depistat modelul de cablu cu probleme. În cazul în care pe acesta scrie doar „Designed by Apple in California. Assembled in China” fără un cod de identificare după, ar trebui să daţi o fugă până la cel mai apropiat service autorizat Apple pentru a-l schimba. Cei care au respectivul cod alfanumeric pot sta liniştiţi, întrucât acest model de cablu se încadrează în parametri obişnuiţi de utilizare.

Apple oferă şi posibilitatea de a primi banii înapoi celor care au cumpărat un astfel de cablu din magazinul lor după ce modelul original s-a stricat. Se pare că standarul USB Type-C pe USB 3.1 este mai pretenţios decât vechiul USB 2.0, cablurile de calitate fiind obligatorii pentru a evita deteriorarea dispozitivelor. Având în vedere că prin această mufă pot trece multe conexiuni simultan, precum redare video, transfer de date şi alimentare cu energie, se recomandă utilizarea cablurilor originale, livrate cu dispozitivele.

Puteţi găsi un service autorizat Apple în zona în care locuiţi folosind utilitarul de pe site-ul companiei: https://locate.apple.com/ro/ro/ .

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult