Apple înlocuieşte gratuit bateriile defecte din anumite modele de MacBook Pro

23.04.2018
Apple înlocuieşte gratuit bateriile defecte din anumite modele de MacBook Pro

Se pare că problemele cauzate de baterii necorespunzătoare nu sunt limitate doar la Apple Watch. Compania americană a anunţat că va înlocui şi acumulatorii unor modele de MacBook Pro a căror baterie s-a umflat deja sau care prezintă riscul de umflare. Aceste modele au fost produse între octombrie 2016 şi octombrie 2017, iar operaţiunea de înlocuire este complet gratuită.

Anumite modele de MacBook Pro cu ecran de 13” şi fără Touch Bar produse în perioada menţionată beneficiază acum de reparaţie gratuită a acumulatorului, fie că acesta prezintă sau nu probleme. Probabil că în urma mai multor plângeri din partea utilizatorilor care au ajuns cu computerele în service cu acumulatori umflaţi, Apple a identificat componentele necorespunzătoare, pe care se angajează să le înlocuiască.

Cei care au plătit deja pentru o reparaţie în afara garanţiei vor putea să ceară banii înapoi pentru această operaţiune. Din păcate, acest program nu prelungeşte şi garanţia, nici măcar pentru componenta înlocuită. Ca în cazul oricărui alt produs Apple, compania va taxa însă reparaţiile în afara garanţiei pentru alte componente care nu sunt conforme şi împiedică înlocuirea bateriei (în cazul acesta singura problemă care s-ar încadra ar fi carcasa îndoită, care nu permite dezasamblarea).

În cazul în care aveţi un MacBook Pro fără Touch Bar, puteţi verifica dacă acesta se încadrează în acest program pe site-ul oficial al companiei, fiind necesară doar introducerea numărului de serie. Reparaţiile pot fi realizate în orice service autorizat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video