Apple va lansa modele noi de MacBook Pro cu slot SD și HDMI în a doua jumătate a anului

24.02.2021
Apple va lansa modele noi de MacBook Pro cu slot SD și HDMI în a doua jumătate a anului

Apple pregătește un eveniment de prezentare sau măcar câteva lansări individuale pentru luna martie, însă informațiile din piață sugerează că va mai dura puțin până când vom vedea noile computere MacBook Pro. Totuși, veștile care ajung pe internet pe căi neoficiale sugerează însă că acestea vor adresa unele dintre cele mai mari probleme pe care utilizatorii din prezent le-au raportat de-a lungul timpului, precum lipsa de port-uri de conectivitate.

Noile modele MacBook Pro cu ecrane de 14 și 16″ ar putea aduce înapoi mai multe port-uri de pe variantele din 2015

Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez de la TF International Securities, raportează acum că Apple va lansa noi modele MacBook Pro în cea de-a doua jumătate a anului 2021. Ar fi o mișcare similară cu cea din toamna lui 2020, când compania a introdus un nou MacBook Pro de 13” și un nou MacBook Air, ambele echipate cu procesorul M1, pe arhitectură ARM.

În timp ce variantele lansate de curând foloseau același design exterior și multe dintre componentele mai vechi, precum ecran, tastatură și șasiul familiar, noile modele vor avea forme diferite și vor integra alte elemente noi. Așa cum aflam și în urmă cu o lună, și Kuo spune că noile modele de MacBook Pro vor beneficia de ecrane de 14 și 16” și vor aduce înapoi două port-uri importante: un port HDMI pentru atașarea de ecrane externe sau proiectoare, cât și un card reader SD.

Pe modelele MacBook Pro din 2016 și până în prezent, Apple oferă doar port-uri USB Type-C și se așteaptă ca fiecare client să își cumpere un adaptor multifuncțional sau mai multe adaptoare pentru ce are nevoie să conecteze. Utilizatorii obișnuiți însă cu modelele de MacBook Pro de dinainte de 2016 au cerut însă aceste port-uri înapoi, iar Apple pare că abia acum, după aproape 5 ani, aude criticile.

Zvonurile anterioare vorbeau și despre înlocuirea tastaturii din prezent cu una standard, fără ecranul tactil Touch Bar, cât și revenirea la standardul de încărcare magnetic MagSafe, care permite detașarea rapidă a cablului pentru a evita accidentele.

sursa: Mac Rumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult