Următorul MacBook Air va fi echipat cu MagSafe și va avea un design mai compact

26.01.2021
Următorul MacBook Air va fi echipat cu MagSafe și va avea un design mai compact

Un nou design pentru computerele din gama MacBook Pro se apropie, dar odată cu acesta ar putea veni și un nou design pentru computerele MacBook Air. Chiar dacă această linie de laptop-uri de la Apple a fost relansată de curând, diferențele între gama Air și Pro nu sunt foarte mari. Se pare că generația următoare însă, va alege un design și mai compact decât în prezent, dar va veni și cu o serie de capabilități îmbunătățite.

MacBook Air este următorul produs Apple care va beneficia de un nou design

În prezent, pentru intrarea în gama MacBook ai de ales între MacBook Air, care pornește de la 999 dolari, cu două port-uri Thunderbolt, sau MacBook Pro, care pornește de la 1.299 dolari, cu aceleași două port-uri Thunderbolt. Desigur, există câteva diferențe, precum un ecran mai luminos pe Pro, autonomie mai bună și prezența Touch Bar-ului pe tastatură. Totuși, în materie de design, dimensiuni, greutate și, foarte important, performanță, cele două computere sunt destul de apropiate, fiind echipate cu același chipset Apple M1.

Se pare însă că în 2021 vom vedea o separare mai mare a acestor două familii de computere. În timp ce gama Pro se va întoarce la port-uri multiple pe laterale, poate un cititor de carduri și dimensiuni de 14 și 16” pentru ecrane, gama MacBook Air se va concentra mai mult pe portabilitate.

Astfel, următorul MacBook Air, care ar putea totuși întârzia până în 2022, ar putea beneficia de un ecran tot de 13”, cu margini mai subțiri, de un corp mai subțire, cu un port MagSafe, dar și cu două port-uri USB-4. De altfel, și modelele din prezent integrează USB-4, acest standard fiind compatibil cu protocolul Thunderbolt.

Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez care aduce aceste informații în atenția publicului, susține însă că acest nou MacBook Pro nu va înlocui direct modelul din prezent cu procesor M1. Acesta va fi un model superior, care probabil că va costa mai mult. Designul noului model va fi mai „pătrățos”, cu margini foarte drepte, la fel ca noile modele iPhone 12 și tabletele iPad Pro și Air 4.

Dacă Apple are în plan lansarea de noi computere, ne putem aștepta la un anunț cândva prin primăvară, în martie sau aprilie, sau la toamnă, după lansarea noilor modele de iPhone. Zvonurile vorbesc momentan despre noi modele de computere iMac, noi tablete iPad actualizate și variante noi de căști din gama AirPods pentru următorul val de anunțuri.

Chiar dacă în toamna anului trecut Apple a lansat noi modele MacBook Air și Pro, cu procesoare M1, acestea folosesc același design precum generațiile care erau deja pe piață încă din 2016.

sursa: TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult