ASUS Bamboo: ecologie, nu fiţe

30.10.2008
ASUS Bamboo: ecologie, nu fiţe

Într-o lume obsedată de ecologie (şi pe bun motiv), ASUS este una din acele companii care începe să protejeze mediul, pornind de la procesul de fabricaţie şi ajungând până la designul produsului final. Pe 29 octombrie, într-o atmosferă primăvăratică, ASUS a lansat în România seria de laptopuri ecologie Bamboo, care integrează elemente estetice din bambus, în speţă capacul şi sprijinul de mâini.

Previzionate la începutul anului, laptopurile ASUS din bambus au stârnit interesul utilizatorilor, motiv pentru care producătorul taiwanez a decis introducerea acestora în producţia de serie. Ce diferenţiază sedia de laptopuri Bamboo de restul produselor simiare, pe lângă lemnul de bambus, este procesul de fabricaţie, care a eliminat peste 31 de substanţe în plus faţă de reglementările ROHS, substanţe pe care ASUS le consideră dăunătoare mediul şi utilizatorilor.

ASUS Bamboo, un laptop ecologic

Din păcate nicio faptă bună nu scapă nepedepsită, doritorii fiind nevoiţi să scoată din buzunar cel puţin 100-200 de EURO în plus pentru a salva planeta, procesul de fabricaţie fiind nu doar mai ecologic dar şi mai costisitor. Pentru preţul mai mare trebuie menţionat că utilizatorii primesc o configuraţie de top, totul ambalat în formatul portabil de 12.1, respectiv 11.1 inch.

ASUS Bamboo ar putea chiar salva padurea amazoniana, daca sunt destule comenzi

Tot pe ecologie pun accentul si tehnologia de economisire a energiei consumate ASUS Super Hybrid Engine, tehnologie care pe scurt optimizează alimentarea componentelor în funcţie de necesităţile le momentul respectiv ale utilizatorilor (fie performanţă, fie autonomie). Conform declaraţiilor ASUS, seria Bamboo va fi disponibilă în magazine până la sfârşitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News