ASUS ROG GX500, un laptop de 15″ pentru jocuri cu ecran 4K şi carcasă uşoară

03.06.2014
ASUS ROG GX500, un laptop de 15

Pe lângă noul Ultrabook cu ecran 4K, ASUS a prezentat în cadrul COMPUTEX şi un nou laptop pentru gaming care merge pe acelaşi drum. Făcând parte din gama Republic of Gamers, noul ROG GX500 oferă un ecran cu rezoluţie UHD şi o carcasă subţire şi uşoară.

Configuraţia hardware oferită de acest nou laptop include un procesor Intel Core i7 şi o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 860M, oferind astfel o combinaţie suficient de bună pentru amatorii de jocuri care doresc un sistem care să ofere şi o portabilitate bună. Stocarea internă este de tip SSD, aceasta folosind interfaţa PCI-E 4x pentru conectare.

ROG GX500 diferă de mult mai masivele şi celebrele laptopuri pentru jocuri din seria ROG deoarece are o grosime de 19 milimetri şi o greutate de numai 2,2 kilograme.

 

La fel ca Zenbook NX500, şi ROG GX500 oferă un ecran cu diagonală de 15,6” şi rezoluţie de 3840 x 2160 pixeli. Producătorul afirmă că ecranul oferă o acurateţe coloristică bună şi acoperă integral spectrul NTSC, cheia acestei reuşite pentru un panou TN fiind tehnologia proprietară VisualMaster.

 

Carcasa este fabricată din aluminiu şi decorată cu tradiţionalele intarsii roşii ROG, ASUS afirmând că a implementat un sistem de răcire activ cu două ventilatoare menit să ţină sub control temperaturile componentelor înghesuite într-o carcasă atât de subţire.

ASUS nu a dezvăluit mai multe specificaţii în acest moment. Noul laptop ROG GX500 este aşteptat undeva în cursul celui de-al treilea trimestru, preţul acestuia fiind însă momentan necunoscut. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News