Dell a renunţat la netbook-urile de 12 inch

10.08.2009
Dell a renunţat la netbook-urile de 12 inch

Netbook de 12 inchDell a renunţat să mai producă netbook-uri de 12 inch pe motiv că majoritatea clienţilor le preferă pe cele cu display de 10 inch şi oricum calculatoarele portabile mai mari au nevoie de procesoare puternice ca să fie cu adevărat eficiente.

De partea cealaltă, Intel spune despre netbook-urile de 10 inch că nu sunt destinate unei utilizări intense şi au dreptate. Primul meu netbook a fost unul de 7 inch la care am renunţat după câteva zile, iar un an mai târziu am încercat atât de căutatele (conform Dell) netbook-uri de 10 inch. Ecranul este tot obositor din cauza dimensiunilor, la fel şi tastatura. Dacă aş avea de ales acum un netbook, cu siguranţă ar fi unul de 12 inch .

Se prea poate însă ca oamenii să fie atraşi de jucărioarele mai mici care la prima vedere impresionează. Dar abia după ce le foloseşti câteva zile îţi dai seama că sunt departe de ideal .

Desigur, în spatele deciziei Dell stau alţi factori de ordin strategic pe care doar îi putem presupune: compania doreşte să atragă clienţi pe segmentul portabilelor de 13 inch mai profitabile – este cunoscut faptul că platforma Intel Atom ce stă la baza multor netbook-uri are un preţ ridicat cu cât acesta este mai mare (aşa a stabilit Intel). Iar cum netbook-ul de 12 inch este cel mai mare la ora actuală (de la 13 inch vorbim deja de ultra-portabile), îi înţelegem într-o oarecare măsură pe cei de la Dell.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News