Google a brevetat un laptop cu telefon mobil detaşabil

Google a brevetat un laptop cu telefon mobil detaşabil

Ideea de a combina un smartphone cu un ecran mai mare nu este nouă, atât ASUS cât şi Motorola experimentând cu acest concept în câteva rânduri. Conform unui brevet aprobat în luna februarie a acestui an, compania Google a fost şi ea atrasă de această idee, însă modelul propus în acest brevet este puţin diferit.

Modelul original Padfone de la ASUS a oferit un design 3 în 1, smartphone-ul Android putându-se cupla la o carcasă cu ecran şi baterie pentru a deveni o tabletă, şi ulterior la o tastatură pentru a prelua şi forma unui laptop. Motorola a experimentat şi ea cu această idee, câteva din smartphone-urile sale Android conţinând un software special bazat pe Ubuntu şi putându-se conecta la Lapdock, o staţie de andocare cu ecran şi tastatură.

Motorola Lapdock, una din ideile precedente de a îmbina un telefon cu un laptop

Conform descrierilor succinte din brevetul Google, compania pare să privească lucrurile altfel. Produsele ASUS şi Motorola au folosit platforma de calcul din smartphone pentru motorizarea tabletei sau laptopului la care acesta se putea andoca, însă se pare că Google merge în direcţia contrară şi vrea să folosească facilităţile oferite de telefon doar pentru îmbogăţirea funcţiilor unui laptop complet.

Brevetul ne spune că laptopul-gazdă va beneficia de modemul de date 3G/4G şi de funcţiile de telefonie oferite de telefonul mobil, în timp ce telefonul ar beneficia de bateria extinsă şi de sistemul audio din laptop. Un astfel de design ar putea viza laptopurile care nu beneficiază de opţiuni de date sau facilităţi VoIP, oferind astfel utilizatorilor şansa de a-şi folosi telefonul mobil pentru augmentarea funcţiilor unui laptop.

Google brevetează multe idei şi o bună parte din acestea nu au văzut încă lumina zilei, ceea ce înseamnă că apariţia unui astfel de produs pe piaţă nu este garantată. Conceptul este însă interesant, mai ales dacă ţinem cont că Google promovează mult laptopurile Chromebook. Acestea sunt în general modele ieftine, care nu implementează opţiuni hardware avansate, şi ar putea beneficia de conectivitatea sau serviciile de telefonie ale terminalului mobil, mai ales dacă ţinem cont de faptul că Chrome OS este un sistem de operare cloud.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News