Google Chrome aduce interfața Material You pe laptopurile Galaxy Book

11.09.2023
Google Chrome aduce interfața Material You pe laptopurile Galaxy Book

Google anunță că va lansa o nouă versiune a browser-ului Chrome, cu un design împrospătat și noi funcții de securitate. Cel mai recent anunț vine cu ocazia împlinirii a 15 ani de prima versiune Chrome.

Împrospătată folosind tematica Material You din Android 13, noua interfață Chrome pentru PC este pe cale să devină mult mai atractivă, utilizatorii putând alege dintr-o paletă de culori asortate, atingând diverse aspecte precum pictogramele, selecțiile din meniuri și nuanța generală a interfeței.

Noul meniu Customize Chrome va părea îndeosebi familiar posesorilor de telefoane Pixel. Totodată, Google reorganizează opțiunile din meniul principal pentru acces mai rapid la extensiile Chrome, Google Translate, Google Password Manager și altele.

De asemenea, Google aplică tematica Material You și în Chrome Web Store. Potrivit companiei, noua versiune de interfață ”proaspătă ” și ”modernă ” va ajuta descoperirea mai ușoară a extensiilor folositoare.

Pe lângă modificările aduse la partea de interfață, Google a adus unele îmbunătățiri și filtrului Safe Browsing, responsabil cu verificarea fiecărei adrese web accesate de utilizatori, contra unei liste stocată local de site-uri web cunoscute a fi periculoase. Deși această listă este actualizată la fiecare 30 până la 60 de minute. Google susține că 60% dintre site-urile cu adevărat periculoase există pentru mai puțin de 10 minute, măsurile de securitate obișnuite nefiind suficiente a le identifica în timp util. De aceea, Google actualizează modul de protecție Standard al filtrului Safe Browsing pentru a include în timp real site-urile nesigure nou identificate de companie. Dezvoltatorul Chrome dă asigurări că această verificare este realizată ”fără a partaja istoricul de navigare cu Google” îmbunătățind cu 25% protecția împotriva programelor malware și a amenințărilor de phishing.

Google spune că noua măsură de securitate va fi implementată pe Chrome în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult