Google nu plănuieşte să mai lanseze laptopuri sub brand propriu, iar soarta Andromeda OS este incertă

01.03.2017
Google nu plănuieşte să mai lanseze laptopuri sub brand propriu, iar soarta Andromeda OS este incertă

Google nu are planuri pentru un laptop Pixel 3, iar soarta sistemului de operare Andromeda OS este incertă. Primul Chromebook Pixel a fost lansat în 2013, iar în 2015 a urmat Pixel 2.

 

La o întâlnire avută cu jurnaliştii în cadrul MWC 2017, vicepreşedeintele senior pentru hardware al Google, Rick Osterloh, a confirmat sfârşitul liniei Pixel. Asta deşi pe pieţe importante, precum SUA sau Marea Britanie, Chrome OS ocupă locul doi după Windows. Osterloh a adăugat că Google nu va renunţa la această linie de busines, dar că nu mai are planuri pentru laptopuri sub brand propriu.

Pixel 3 ar fi trebuit să fie primul laptop cu sistemul de operare Andromeda OS anunţat de Google. Platforma este o combinaţie între Android şi Chrome OS.

 

 

Decizia companiei nu este chiar surprinzătoare, dacă ne gândim că recent a promovat Samsung Chromebook Plus şi Pro ca fiind cele mai bune dispozitive cu Chrome OS de pe piaţă.  

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult