Google renunță la butonul Caps Lock de pe tastatură. Cu ce îl înlocuiește

30.10.2020
Google renunță la butonul Caps Lock de pe tastatură. Cu ce îl înlocuiește

Butonul Caps Lock de pe tastatură este probabil cel pe care majoritatea utilizatorilor îl urăsc, întrucât nu ai nevoie foarte des să scrii doar cu majuscule, iar atunci când ai nevoie pe perioade scurte, poți ține apăsat pe Shift pentru un cuvânt sau două. Google a observat acest lucru și a schimbat funcția tastei de pe computerele Chromebook pentru a activa căutări, sau pentru a deschide selectorul de aplicații. Compania a decis acum să îi și schimbe numele, iar alegerea este foarte interesantă.

Caps Lock este acum butonul Everything, care face… de toate

Butonul Caps Lock de pe laptop-urile Chromebook se numește acum „Everything”. Acesta este butonul pentru „tot”. Care poate deschide orice și care poate să te ajute să găsești mai repede ceea ce cauți. Fiind amplasat într-o poziție în care nu poți apăsa pe el accidental prea des, acesta poate fi folosit în timp ce faci alte activități pentru a porni rapid o căutare pe Google sau pentru a deschide o altă aplicație decât cea în care te afli.

Butonul Everything va fi de asemenea folosit pentru a activa diverse funcții din Chrome OS în combinație cu alte butoane de pe tastatură, într-o manieră similară cu butonul Windows sau Command de pe tastaturile Apple. Cumva, Google are acum propria alternativă la acesta. Singura diferență este însă poziția, care va obliga cumva utilizatorii să învețe scurtături noi. Trecerea de la Mac la Windows și invers este puțin mai simplă, întrucât butoanele pentru scurtături sunt în locuri similare.

Google spune că a redenumit butonul Caps Lock în Search și apoi în Everything pe baza feedback-ului utilizatorilor, pentru a exprima mai corect funcția acestuia. Există însă în continuare posibilitatea de a bloca tastatura pe scris cu majuscule, însă necesită o combinație de taste. Această diferență ar putea fi un avantaj pentru mulți utilizatori, întrucât poți acum evita apăsarea accidentală a Caps Lock. Din păcate, asta se întâmplă doar pe Chrome OS și pe Chromebook-uri.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult