Intel ne prezintă un Ultrabook hibrid, cu ecran glisant

13.04.2012
Intel ne prezintă un Ultrabook hibrid, cu ecran glisant

Intel pare să fi găsit modalitatea perfectă pentru a combina trăsăturile unei tablete cu flexibilitatea unui laptop, creând un ultrabook hibrid, al cărui ecran glisează peste tastatură dintr-o singură mişcare, transformând întregul ansamblu într-o tabletă ceva mai groasă.

Intel ne prezintă un Ultrabook hibrid, cu ecran glisant

Ideea nu este deloc nouă, fiind pusă în practică şi de către Asus pentru tableta Eee Pad Slider. Din nefericire pentru Asus, ideea nu prea a prins la public, majoritatea utilizatorilor preferând în schimb modelul Eee Pad Transformer – o tabletă pentru care tastatura este un accesoriu opţional, ce poate fi detaşat atunci când nu dorim să-l cărăm după noi.

În cazul Intel premizele sunt ceva mai bune, deoarece avem de-a face cu un laptop veritabil şi nu o tabletă deghizată, la care tastatura este inclusă doar pentru confort la introducerea de text. Spre deosebire de tableta Eee Pad Slider, care oferea doar o tastatură de dimensiuni reduse, Intel a reuşit să păstreze nealterat formatul ultrabook, modificând doar mecanismul de prindere a ecranului.

Prototipul Intel Letexo poate fi observat la minutul 1:10

Prototipul botezat Letexo este fără îndoială un exerciţiu interesant de design, realizat la cel mai înalt nivel de calitate şi cu cele mai recente tehnologii ale momentului. Ajutat de un sistem Windows 8 gândit parcă special pentru o astfel de configuraţie, noul Ultrabook hibrid are şanse mari de succes la public, oferind o modalitate naturală de a comuta între formatul unei tablete şi cel al unui laptop, echipat cu tastatură, touchpad şi ecran touch.

Intel Letoxo - Ultrabook hibrid

Deşi detaliile tehnice nu au fost făcute publice până în acest moment, putem spune cu certitudine că Letexo este bazat pe noua platformă Intel Ivy Bridge, mai performantă şi mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie decât vechia platformă Sandy Bridge, pe care este bazată prima generaţie de sisteme Ultrabook. Din primele imagini de prezentare mai aflăm şi că Letexo oferă cel puţin doi conectori USB, alături de un port HDMI.

Trebuie spus că designul prezentat de Intel este al unui prototip, astfel că versiunea comercială ar putea suferi unele modificări de aspect şi funcţionalitate, în funcţie de gusturile producătorilor hardware care se vor decide să îl adopte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult