Intel va aduce conectivitate 5G în sistemele laptop şi PC-uri desktop

Autor: Aurelian Mihai 22.02.2018
Intel va aduce conectivitate 5G în sistemele laptop şi PC-uri desktop

Intel a anunţat începerea unei colaborări cum mai mulţi parteneri hardware, în vederea implementării unui nou modem pentru comunicaţii 5G, dezvoltat de inginerii companiei.

Chipul Intel XMM 8000 series 5G se pretează la folosirea cu sisteme laptop şi PC-uri de mici dimensiuni, oferind utilizatorilor acces la internet mobil de mare viteză, asigurat cu ajutorul noilor reţele de comunicaţii 5G. Lista partenerilor cuprinde nume grele ca HP, Dell, Lenvo şi Microsoft.

Din păcate, anunţul făcut de Intel nu precizează decât calendar aproximativ pentru debutul primelor PC-uri echipate cu conectivitate 5G, stabilit pentru a doua jumătate a anului 2019.

Între timp, Intel va demonstra la expoziţia MWC 2018 prototipul unui laptop cu ecran detaşabil, motorizat de un procesor Core i5 şi echipat cu o versiune de test a noului modem 5G. Desigur, vizitatorii vor putea testa vitezele de transfer şi reda stream-uri video la rezoluţie înaltă, folosind o reţea 5G provizorie amenajată în cadrul expoziţiei de operatorul Deutsche Telecom.

 

Tags: