Lenovo a lansat noile laptopuri Thinkpad și IdeaPad. Ambele folosesc procesoare Intel Core Ultra

18.12.2023
Lenovo a lansat noile laptopuri Thinkpad și IdeaPad. Ambele folosesc procesoare Intel Core Ultra

Lenovo a lansat noile laptopuri din gamele ThinkPad și IdeaPad. Noile modele promit noi experiențe AI, menite să ajute productivitatea și creativitatea, dar și să sporească eficiența dispozitivului.

Lenovo a prezentat noile sale laptopuri destinate segmentelor business și consumer. Potrivit producătorului, acestea au fost dezvoltate să ofere utilizatorilor un boost de productivitate și creativitate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Este vorba despre laptopurile Lenovo ThinkPad X1 Carbon, ThinkPad X1 2-in-1 și IdeaPad Pro 5i, care sunt dotate cu procesoare Intel Core Ultra și cu sistemul de operare Windows 11. Datorită suportului dedicat inteligența artificială. Lenovo spune că aceste dispozitive vor ajuta utilizatorii să adopte noi experiențe, să fie mai eficienți, dar și să optimizeze capabilitățile oferite de Windows Copilot.

Noile modele Lenovo cu procesoare Intel Core Ultra au trei motoare de calcul: CPU (Unitate centrală de procesare), GPU (Unitate de procesare grafică) și NPU (Unitate de procesare neurală). Acestea se vor ocupa de gestionarea sarcinilor AI în mod inteligent. Lenovo spune că utilizatorii vor avea parte de fluxuri de muncă îmbunătățite în aplicații suportate, precum Zoom, Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe Lightroom și multe altele.

Caracteristici precum predicția textului, estomparea fundalului, transcrierile întâlnirilor și mailurile rezumate îmbunătățesc productivitatea, în timp ce instrumentele de conținut digital maximizează creativitatea fără a afecta performanța generală a sistemului.

Noile laptopuri Lenovo beneficiază și de un hardware pe măsura capabilităților software

Noile ThinkPad X1 Carbon și ThinkPad X1 2-in-1 beneficiază de o gestionare termică mai bună, dar și de funcțiile Computer Vision5 din Lenovo Commercial Vantage. Acestea includ activare prin detectarea feței și reglarea adaptivă a luminii pe monitoarele externe, oferind mai multă securitate și economii de energie.

ThinkPad X1 va include o cameră opțională de 8 MP în bara sa de comunicații, care poate oferi o calitate bună a conferințelor video. Grație afișajului OLED opțional de 120 Hz, conținutul ar trebui să devină mai clar și mai corect afișat pentru utilizatori. Bara de comunicații permite, de asemenea, o utilizare îmbunătățită în șasiul reproiectat, cu rame mai înguste, care oferă un raport mai mare dintre ecran și corp și deschidere ușoară cu o singură mână.

Lenovo IdeaPad Pro 5i este primul laptop Intel Evo Edition din lume dedicat segmentului consumer echipat cu procesoare Intel Core Ultra. Datorită noilor procesoarele de la Intel și unui GPU NVIDIA GeForce RTX 4050, IdeaPad Pro 5i este dotat cu instrumente de creație rapide, bazate pe AI generativ, pentru a ajuta creatorii de conținut să lucreze mai ușor. Indiferent dacă alegeți ecranul de 14 sau 16 inch, IdeaPad Pro 5i este dotat cu un ecran OLED DCI-P3, de 120Hz.

Prețuri

  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 va fi disponibil în configurații limitate începând cu decembrie 2023, cu un preț de pornire estimat de 2.989 de dolari. Portofoliul complet va fi disponibil începând cu martie 2024.
  • Lenovo ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 va fi disponibil începând cu martie 2024, cu un preț de pornire estimat de 2.639 de dolari.
  • Lenovo IdeaPad Pro 5i (16”, 9) este disponibil acum, cu un preț de pornire estimat de 1.149,99 de dolari.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult