MacBook Retina de 12″ va întârzia, dar MacBook Air va fi actualizat în curând, afirmă zvonurile

21.07.2014
MacBook Retina de 12

În prima parte a acestui an, surse multiple au afirmat că Apple va lansa un laptop MacBook cu ecran de 12” şi rezoluţie mare undeva în cursul celui de-al treilea trimestru al anului în curs, unii afirmând chiar că lansarea este iminentă. Laptopul nu s-a materializat până acum, şi se pare că întârzierile Intel nici nu vor permite lansarea acestuia până la finalul acestui an sau începutul anului viitor.

Conform publicaţiei taiwaneze Economic Daily News, viitorul MacBook cu ecran Retina de 12” va întârzia deoarece Apple a ales să folosească noile procesoare din generaţia Broadwell, iar Intel încă nu le poate oferi în cantităţi suficient de mari. O îmbunătăţire a actualei micro-arhitecturi Haswell, Broadwell foloseşte un proces de litografiere mai eficient pe 14 nanometri şi a fost anunţat în cadrul COMPUTEX 2014. În cursul prezentării platformei de referinţă Llama Mountain, Intel a afirmat că Broadwell are un consum cu circa 60% mai redus decât cel al actualelor procesoare Haswell low-power, că oferă performante îmbunătăţite cu 20-40% şi că este apt pentru implementările cu răcire pasivă.

Se pare însă că Intel nu poate atinge încă un volum de producţie suficient de mare pentru a satisface cererea integratorilor, iar Apple este una dintre companiile afectate. Conform Economic Daily News, laptopul MacBook cu ecran Retina de 12” ar putea vedea lumina zilei undeva la finele anului trecut sau în prima parte a anului viitor. Zvonurile anterioare au afirmat că acest viitor ultra-portabil de la Apple va fi mai uşor şi mai subţire decât actualele modele MacBook Air de 11,6” sau 13,3”. Acesta va folosi un sistem de răcire pasiv şi va elimina butonul hardware al touchpad-ului, care va fi înlocuit de un sistem tactil special cu răspuns haptic.

Acest model ar trebui să împace avantajele ambelor produse, oferind o portabilitate apropiată de cea a modelului mai mic şi o productivitate apropiată de cea a modelului mai mare. Laptopurile MacBook Air sunt deja nişte produse care impresionează cu dimensiunile şi greutatea lor redusă, iar acest viitor model se pare că va împinge portabilitatea şi mai departe.

Aceeaşi publicaţie afirmă că, până la lansarea acestui produs nou, Apple va actualiza modelele de 11,6” şi 13,3” din gama MacBook Air. Urmând să fie fabricate de Quanta, acestea au intrat deja în producţie şi vor fi disponibile pentru livrare începând cu finele lunii august. Conform acestui zvon, noile modele MacBook Air vor oferi un design nou, ecrane mai bune şi o configuraţie hardware actualizată, fiind astfel cea mai mare actualizare a gamei din 2010 până acum.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News