Phil Schiller de la Apple justifică eliminarea card reader-ului de pe Macbook Pro

03.11.2016
Phil Schiller de la Apple justifică eliminarea card reader-ului de pe Macbook Pro

Noile Macbook-uri au renunţat la multe port-uri de conectivitate, Apple justificând că USB Type-C este soluţia de viitor pentru orice tip de accesorii, de la hard disk-uri la monitoare şi orice alt tip de dispozitiv periferic. Fiind întrebat de ce Applpe a ales să elimine card reader-ul SD, prezent pe toate generaţiile anterioare de laptop-uri din gama Macbook Pro, Phil Schiller, SVP of Worldwide Marketing în cadrul companiei, a venit cu un răspuns foarte interesant.

În primul rând, Schiller a declarat că fotografii profesionişti nu folosesc aparate foto cu carduri SD, majoritatea înregistrând fotografiile şi clipurile video pe carduri Compact Flash. Pentru transfer, acestea erau oricum introduse într-un card reader extern, deci nu vor căra nimic în geantă faţă de un Macbook Pro sau Macbook Pro Retina din generaţiile precedente. De asemenea, fotografiile realizate cu aparate din generaţii noi, au posibilitatea să transfere fotografii prin tehnologii wireless.

Desigur, acest răspuns nu va mulţumi utilizatorii care nu folosesc echipament profesional sau din cea mai nouă generaţie. În continuare se vând foarte multe aparate foto care folosesc doar carduri SD şi nu sunt echipate cu module Wireless. În timp, adopţia standarului USB Type-C va atinge un procent semnificativ din utilizatori, întrucât majoritatea dispozitivelor care se vor lansa în anii următori vor fi echipate cu cabluri care folosesc aceasă mufă. Până atunci însă, utilizatorii care încă folosesc dispozitive mai vechi vor trebui să care pe lângă laptop şi diverse cabluri, adaptoare şi cititoare de carduri pentru a le conecta la noile Macbook-uri din gama Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult