Primele laptop-uri Apple cu ecrane OLED sunt așteptate abia în 2024

17.06.2022
Primele laptop-uri Apple cu ecrane OLED sunt așteptate abia în 2024

De la una dintre cele mai inovatoare companii din domeniul tehnologiei, Apple a ajuns să fie una dintre cele care se mișcă cel mai greu. Astfel, deși avem laptop-uri cu ecrane OLED pe piață de câțiva ani deja, noi zvonuri sugerează că abia din 2024 ne putem aștepta la primele modele MacBook cu astfel de ecrane. Sursa acestor informații este Ross Young, fondatorul Display Supply Chain Consultants, care are în prezent o acuratețe de 92% în raport cu zvonurile pe care le-a publicat în trecut despre produsele companiei Apple.

MacBook-ul cu ecran OLED va fi un model de dimensiuni reduse

Young a publicat un raport în care vorbește despre posibilitatea lansării unui laptop Apple cu ecran de 13,3” bazat pe un panel OLED în anul 2024. Acesta ar putea să fie încadrat în oricare dintre seriile de laptop-uri ale companiei, de la MacBook Air la Pro sau chiar MacBook-ul „standard”, care momentan nu mai este în producție. De asemenea, Young nu scoate din discuție posibilitatea că acest laptop ar putea reprezenta baza pentru o nouă serie de produse din portofoliul Apple.

Tot în 2024 ar trebui să apară și primele tablete iPad cu ecrane OLED de 11, respectiv 12,9”, conform raportului lui Ross Young. Acest lucru sugerează că doar modelele iPad Pro vor trece la OLED, în timp ce modelele standard vor păstra ecranele LCD.

Young menționează și faptul că noile produse Apple cu ecrane OLED vor folosi o nouă tehnologie de ecran numită „tandem stack”, care ar trebui să îmbunătățească rezistența ecranelor în timp, dar să și scadă consumul de energie cu aproximativ 30%. De asemenea, toate vor avea refresh rate variabil, deci probabil că vor fi doar pe modele Pro cu „Pro Motion”.

Aceste informații sugerează că modelele de laptop-uri așteptate în perioada următoare, precum MacBook Pro cu procesoare M2 Pro și M2 Max și modelele zvonite pentru 2023, precum MacBook Air de 15” și MacBook de 12”, nu vor primi ecrane OLED.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult