Samsung intră pe piaţa de laptop-uri de gaming cu seria Odyssey [VIDEO]

09.01.2017

Odată cu lansarea cipurilor grafice mobile bazate pe arhitectura Maxwell, din ce în ce mai multe companii au început să dezvolte şi laptop-uri dedicate gamerilor, cu performanţe ridicate, iluminare cu LED-uri şi design-uri mai „agresive”. Acum că NVIDIA a adus pe piaţă şi opţiuni mid-range pentru gama de GPU-uri mobile Pascal, a apărut un nou val de producători pe această piaţă, Samsung prezentând la CES 2017 gama Odyssey, cu modele cu display-uri cu diagonale de 15,6 şi 17,3”.

Samsung Odyssey nu va concura cu modelele high end de la companii cu vechime de pe piaţă, însă va oferi o alternativă la modelele mid-range, cu un design proprietar ceva mai puţin ieşit din comun. Au fost prezentate la CES variante cu carcasă albă sau neagră, cu trackpad-ul încadrat într-un paralelogram cu unghiuri rotunjite. Designul nu pare să fie ieşit din comun prea mult faţă de un laptop obişnuit, doar LED-urile roşii sugerând că este vorba despre un computer pentru gameri.

Hardware-ul nu este tocmai clar pentru varianta cu display de 17,3”, însă modelul de 15,6” va fi echipat cu procesor Intel Core i7 pe arhitectură Kaby Lake, va beneficia de noul cip grafic NVIDIA GTX 1050 şi va putea fi configurat cu până la 64 GB memorie RAM şi 1 TB spaţiu de stocare (cel mai probabil SSD). Display-ul va oferi rezoluţie Full HD pe ambele modele şi va veni cu protecţie anti-glare, alături de un panou capabil să afişeze materiale HDR.

Varianta mai mare va fi echipată şi cu o tastatură retroiluminată cu LED-uri RGB care pot fi configurate pentru fiecare tastă în parte. Nu în ultimul rând, Samsung oferă în pachet şi un software numit System Status Dashboard, care oferă informaţii despre sistem, posibilitatea de configurare a parametrilor de funcţionare, cât şi capabilităţi de înregistrare a materialului video din jocuri.

Cea mai inovatoare parte a laptop-urilor Odyssey de la Samsung pare să fie în partea de jos, unde a fost implementat pe jumătate din suprafaţă un sistem de ventilaţie cu multe fante de aerisire numit HexaFlow. Acesta poate fi înlăturat pentru a oferi acces utilizatorilor care doresc să îmbunătăţească performanţele acestor computere portabile la unitatea de stocare şi memoria RAM . Se pare că Samsung încearcă să prezinte aceste computere portabile de gaming ca o alternativă mai portabilă faţă de concurenţă promiţând un profil de 37,7mm grosime şi 3,8kg în greutate (nu este clar dacă încărcătorul este sau nu inclus în această valoare).

Nu au fost încă oferite informaţii despre data de lansare a noilor laptop-uri Odyssey sau preţul la care vor ajunge pe rafturile magazinelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult