Samsung lucrează la un laptop pliabil similar cu Zenbook Fold de la ASUS

19.12.2022
Samsung lucrează la un laptop pliabil similar cu Zenbook Fold de la ASUS

Samsung este cel mai mare producător de dispozitive pliabile, însă până acum s-a limitat exclusiv la smartphone-uri, pe format Fold și Flip. Se pare însă că expansiunea altor brand-uri în zona de laptop-uri portabile forțează acum compania sud coreeană să ofere un răspuns. În 2023, Samsung ar putea astfel lansa un laptop cu ecran pliabil de 17”, similar cu Zenbook Fold de la ASUS.

Planul Samsung era să introducă această tehnologie în oferta sa încă din 2022

Conform The Elec, Samsung lucrează în prezent la cel mai mre dispozitiv cu ecran pliabil din portofoliul său. Dacă în trecut telefoanele pliabile integrau ecrane până pe la 7,6”, noul dispozitiv va fi echipat cu un ecran imens, de 17,3”, care va putea fi folosit în mai multe moduri. Așa cum am văzut deja pe ASUS Zenbook 17 Fold, noul dispozitiv Samsung va putea fi deschis complet, pentru a oferi un ecran imens de 17”, sau va putea fi folosit doar pe jumătate, asemeni unui laptop de 13”, alături de o tastatură.

Se pare că Samsung pregătea lansarea acestui produs pentru 2022, însă din motive necunoscute, acesta a fost împins către anul următor. Între timp însă, au apărut deja modele similare, echipate cu ecrane de la concurență.

Atât Lenovo Thinkpad 1 Fold, cât și Zenbook Fold folosesc ecrane pliabile de la compania chineză BOE, sugerând că Samsung s-a confruntat cu probleme de producție. ASUS este deja partener Samsung pentru ecrane OLED pe laptop-uri, deci ne așteptam ca producătorul taiwanez să apeleze tot la Samsung pentru cele pliabile.

Există și zvonuri despre un laptop pliabil de la HP care folosește ecrane de la LG, însă acel model va fi dezvoltat în cantități limitate. Este așteptată o producție de numai 10.000 de unități pentru prima generație.

Cert este că din ce în ce mai multe companii intră în zona de laptop-uri pliabile, iar Samsung nu pare că dorește să rateze acest tren, chiar dacă deja compania a anunțat alături de Intel conceptul de laptop rulabil, cu doar câteva luni în urmă.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult