Sony VAIO CS11 – un laptop creat pentru doamne şi domnişoare

14.10.2008
Sony VAIO CS11 – un laptop creat pentru doamne şi domnişoare

Laptop-urile Sony VAIO au impresionat dintotdeauna prin aspect, oferind în acelaşi timp un nivel înalt de performanţă. Din perspectiva producătorului, noua serie VAIO CS doreşte „să exploreze acea zonă unde moda se întrepătrunde cu tehnologia”, portabilele acestea fiind create în mod special pentru publicul feminin. Lansarea oficială în România a avut loc astăzi, în cadrul elegant al restaurantului DaDa.

Sony VAIO CS11 - un portabil care imbina moda cu tehnologia

Un laptop Sony VAIO CS11 se remarcă în primul rând prin carcasa din plastic lucios. Portabilele sunt disponibile în patru culori: alb, negru, roz şi vişiniu, configuraţia fiind aceeaşi pentru primele trei modele şi puţin diferită pentru cel din urmă. Ecranul este evidenţiat printr-o linie laterală argintie, aceeaşi culoare având şi partea inferioară a carcasei. Tastatura este specifică laptop-urilor VAIO, cu tastele bine delimitate şi similare cu cele ale portabilelor de la Apple. Ea are culoarea neagră pentru modelele vişiniu şi negru, dar este roz şi albă pentru celelalte două.

Sony VAIO CS11 este bazat pe platforma Centrino 2 de la Intel

Ecranul de 14.1” al lui Sony VAIO CS11 are o rezoluţie standard de 1280×800 de pixeli, remarcându-se însă prin tehnologia X-black. Aceasta îmbunătăţeşte redarea culorile, unghiurile de vizibilitate şi profunzimea negrului. De asemenea, este folosit un sistem dual de iluminare a matricei LCD. La un prim contact cu modelele prezentate astăzi, se poate spune că oferă o calitate bună a imaginii. Prezenţa unui filtru de protecţie lucios pe ecran este însă un factor care ar putea influenţa decizia de achiziţie. El este apreciat de unii deoarece îmbunătăţeşte redarea culorilor, însă alţii îl consideră dezavantajos datorită faptului că reflectă sursele de lumină din spatele utilizatorului.

Sony VAIO CS11 - ecran de 14.1

Spuneam la început că performanţa la fel de importantă ca şi aspectul pentru un Sony VAIO. Seria CS11 este bazată pe platforma Centrino 2, lansată vara aceasta de Intel. Procesorul cu care sunt dotate cele patru modele este Core 2 Duo P8400 la frecvenţa de 2,26 GHz. Un fapt demn de remarcat este dotarea portabilelor de la Sony cu 4 GB de memorie RAM, deşi este necesar un sistem de operare pe 64 de biţi pentru ca să fie recunoscută o cantitate mai mare de 3 GB. Placa video Nvidia GeForce 9300M GS se va descurca bine în aplicaţii multimedia şi de procesare grafică, însă va avea doar un comportament acceptabil în jocuri. Pentru stocare este oferit un harddisk de 320 GB cu 5400 RPM.

Sony VAIO CS11 - tastatura in culoarea carcasei

Dintre cele patru modele, singurul care se diferenţiază prin configuraţie este cel vişiniu (VGN-CS11Z/R). În locul tradiţionalei unităţi optice DVD-RW, el este dotat cu un dispozitiv care poate citi discuri Blu-ray. La capitolul conectică putem menţiona trei porturi USB, o mufă VGA, un port Firewire şi două cititoare de card-uri de memorie. Pentru a purta sigla Centrino 2, portabilele VAIO CS11 au fost dotate printre altele cu suport pentru standardul wireless 802.11 Draft n. Bateria are o autonomie specificată de 170 de minute. Cu bateria conectată, greutatea unui Sony VAIO CS11 este de doar 2,6 kg, încadrându-se în limitele clasei de 14.1”.

Sony VAIO CS11 - butoanele multimedia

Dacă seria VAIO CS de la Sony vi se potriveşte, vă puteţi aştepta să le găsiţi în curând prin magazine. Preţul estimativ este de 4.199 lei pentru modelele alb, negru şi roz, iar cel vişiniu va putea fi achiziţionat contra sumei de 4.699 lei cu TVA inclus. Imagini detaliate cu cele trei portabile Sony VAIO CS11 veţi putea găsi în galeria multimedia.

Sony Rolly, un accesoriu potrivit pentru un VAIO CS11

Sony VAIO CS11 in compania lui Sony Rolly

Alături de portabilele prezentate astăzi am avut plăcuta surpriză să face cunoştinţă cu Sony Rolly. Acest roboţel este de fapt un sistem de boxe wireless care dansează în ritmul muzicii. El se poate conecta la un portabil prin intermediul modulului Bluetooth, memoria sa internă fiind de 1 GB. O parte din demonstraţia oferită astăzi cu ocazia lansării seriei Sony VAIO CS o puteţi urmări mai jos. Acest gadget, care poate funcţiona de sine stătător sau ca o pereche de boxe wireless pentru laptop, va costa aproximativ 1.200 de lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News