Toshiba lansează primul său ultrabook business cu ecran detaşabil

26.04.2013
Toshiba lansează primul său ultrabook business cu ecran detaşabil

Toshiba Portege Z10T este un sistem ultrabook hibrid pentru mediul de afaceri, care poate fin transformat în tabletă cu Windows 8 detaşând ecranul de corpul tastaturii tradiţionale.

Toshiba Portege Z10T - ultrabook hibrid pentru mediul de afaceri

Modelul dispune de ecran HD cu diagonală 11.6 inch şi interfaţă touch, folosită pentru interacţiona cu interfaţa sistemului de operare Windows 8 Professional.

Adresat utilizatorilor din mediul de afaceri care au nevoie de un portabil performant şi versatil, Toshiba Portege Z10T poate fi folosit în modul tabletă pentru a ţine prezentări şi seminarii, iar la birou ataşăm tastatura pentru a lucra confortabil cu documente text şi duce la bun sfârşit activităţile de zi cu zi.

Toshiba Portege Z10T - ultrabook cu ecran detaşabil

În schimb, atunci când este nevoie de mobilitate şi eficienţă la introducerea de informaţii putem înlocui tastatura normală cu stylus-ul Digitiserpen (accesoriu opţional), pentru a scrie notiţe ce sunt convertite automat în documente text editabile. Suplimentar, putem desena schiţe pe ecranul tabletei şi naviga eficient în listele de meniuri.

Toshiba Portege Z10T vine echipat cu procesor Intel şi SSD pentru găzduirea sistemului de operare. Lista dotărilor cuprinde placă de reţea WiFi 802.11a/b/g/n, modul Bluetooth 4.0, conectivitate WiDi şi modul 3G (opţional) pentru sesiuni de internet mobil.

Fiind un model pentru mediul de afaceri, Toshiba Portege Z10T pune la dispoziţie mai multe aplicaţii de securitate livrate în formă preinstalată, cum ar fi software-ul Anti-Theft pentru blocarea accesului neautorizat la datele importante în caz de furt sau rătăcire a dispozitivului. Suplimentar, prezenţa unui modul TPM (Trusted Platform Module) asigură securitatea datelor stocate local. Tehnologia Intel Vpro, integrată direct în procesor, adaugă noi opţiuni de securitate cum ar fi dezactivarea de la distanţă a dispozitivului.

Toshiba Portege Z10T - carcasă de numai 2cm grosime

Oferit în carcasă cu finisaj gri-metalizat, cu o grosime ce nu depăşeşte 2 cm în cel mai dens punct, noul portabil Toshiba Portege Z10T va putea fi găsit şi în magazinele europene înainte de jumătatea acestui an, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult