Toshiba nu mai produce laptopuri, după 35 de ani

09.08.2020
Toshiba nu mai produce laptopuri, după 35 de ani

Compania Toshiba, care a produs laptopuri încă din 1985, nu mai este prezentă oficial pe această piață.

În anii ’90 ai secolului trecut, marca japoneză a fost lider pe piața globală a computerelor portabile, datorită popularelor serii Satellite și Portégé.

Chiar și în secolul 21, Toshiba a fost frecvent în top cinci producători de PC-uri, deși compania nu a construit desktop-uri.

Citește și FOTO: Un mistreț i-a furat laptopul unui nudist

Modele precum ThinkPad de la Lenovo și MacBook Air de la Apple au erodat treptat cota de piață a japonezilor, care nu s-au concentrat niciodată foarte mult pe design.

„ADN-ul” companiei se găsește în noile laptopuri Dynabook

În 2018, Toshiba și-a vândut divizia de PC-uri companiei Sharp pentru o sumă foarte mică, doar 36 de milioane de dolari. Noul proprietar a redenumit achiziția, în care Toshiba a păstrat o participație de 19,9%, Dynabook.

Zilele trecute, Sharp a cumpărat și participația de 19,9% deținută de Toshiba în Dynabook, iar compania a ieșit definitiv de pe piața laptopurilor.

Citește și: Cum transformi un laptop vechi cu Windows în Chromebook, gratuit

Marca Dynabook a fost folosită de Toshiba în Japonia. Sub aceasta, compania a lansat primul laptop din lume cu ecran 4K, Dynabook T954.

Foto: Wikipedia

Primul computer portabil Toshiba, T1100, era lansat de compania japoneză în 1985. Acesta avea un ecran cu rezoluție de 640 × 200 pixeli, procesor Intel 80C88 de 4.77 MHz, 256 kB memorie RAM și costa 1.900 de dolari (echivalentul a 4.500 de dolari astăzi).

Sursa: The Register

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video