Urmărește live lansarea Apple „One More Thing” unde compania va lansa primul MacBook cu procesor ARM

10.11.2020
Urmărește live lansarea Apple „One More Thing” unde compania va lansa primul MacBook cu procesor ARM

Astăzi, 10 noiembrie, la ora 20:00 a României, Apple va ține ultima sa prezentare din 2020 în cadrul evenimentului online „One More Thing”. Întrucât deja a anunțat și lansat noile tablete iPad 8 și Air 4, ceasurile Apple Watch 6 și SE, cât și cele patru modele iPhone 12, nu au mai rămas de lansat decât noi computere din gama Mac. Compania a promis că va aduce pe piață înainte de sfârșitul anului primul său computer cu procesor Apple Silicon pe arhitectură ARM, iar astăzi îl vom vedea. Sau LE vom vedea, întrucât se pare că vom avea de a face cu modele multiple.

Dacă doriți să urmăriți live acest eveniment, puteți folosi player-ul video atașat acestui articol. În trecut, Apple făcea chiar și urmărirea evenimentelor live sale foarte complicată, însă în ultimii câțiva ani a adoptat platformele populare de streaming video. Astfel, evenimentul One More Thing, la fel ca ultimele câteva evenimente ale companiei, va fi transmis live pe canalul oficial Apple de pe YouTube.

Ce ne așteptăm să vedem în cadrul evenimentului One More Thing

Apple a reîmprospătat deja gamele MacBook Air și MacBook Pro 13” în primăvară, oferind pentru ambele câte o tastatură nouă, procesoare din cele mai noi generații de la Intel și chiar prețuri mai mici sau upgrade-uri de stocare pentru anumite variante. Totuși, chiar aceste modele ar putea fi cele care primesc o reîmprospătare folosind Apple Silicon. Procesorul Apple pentru MacBook ar putea fi noul Apple A14X, un model superior față de A14 Bionic din iPhone 12 și iPad Air 4.

Primele teste de performanță sugerează că noul procesor ar putea fi mai puternic în anumite circumstanțe și decât cel mai puternic Intel Core i9 disponibil pe MacBook Pro de 16”, lansat în toamna anului trecut. Nu este clar dacă vom vedea însă mai multe variante de procesoare Apple astăzi, sau dacă toate vor folosi aceleași model, iar în funcție de sistemul de răcire va fi setat și nivelul de performanță.

Cert este că folosind noile procesoare, computerele noi de la Apple ar trebui să fie semnificativ mai silențioase, mai eficiente din punct de vedere al consumului și ar trebui să primească un nivel de performanță superior. Rămâne de văzut cât de mare va fi diferența în realitate.

Același procesor ar putea sta la baza și unui nou model iPad Pro cu 5G, pe care Apple ar putea să îl anunțe fie astăzi, fie abia în primăvara anului viitor.

Alte produse pe care Apple le are în dezvoltare dar pe care încă nu le-a lansat ar fi AirTags, dispozitive de localizare pentru chei sau alte bunuri personale, care ar urma să concureze cu produsele de la Tile, cât și căștile AirPods Studio, căști over-ear premium cu anulare a zgomotului de fundal.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult