Xiaomi a lansat o alternativă Macbook Air cu preţ începând de la 540 dolari

27.07.2016
Xiaomi a lansat o alternativă Macbook Air cu preţ începând de la 540 dolari

Cunoscut până acum mai ales pentru oferta smartphone, Xiaomi a lansat prima sa gamă de laptopuri. Încadrate la categoria ultrabook şi cu un design inspirat de seria Macbook Air a rivalului Apple, noile portabile Mi Notebook Air sunt considerabil mai ieftine dar oferă un nivel de performanţă competitiv.

Disponibile în variante cu ecran de 13.3” şi 12.5”, laptopurile Xiaomi Mi Notebook Air rulează Windows 10 şi vin în carcase realizate integral din metal, sunt prevăzute cu două porturi USB şi conector USB-C pentru alimentare. Noile portabile echipate cu sistemul de operare Windows 10 includ tastatură de mărime normală, având fiecare tastă prevăzută cu iluminare individuală.

Conferind un plus de valoare noii serii de laptopuri, software-ul Xiaomi Sync preinstalat asigură sincronizarea portabilului cu orice dispozitiv Xiaomi din apropiere, fie că vorbim de smartphone-ul din buzunar sau un alt accesoriu de purtat cum este dispozitivul pentru fitness Xiaomi Mi Band.

Versiunea cu ecran de 12.5” a portabilului Xiaomi Mi Notebook Air va putea fi achiziţionată din magazinele asiatice cu echivalentul a 540 dolari, modelul cu ecran de 13.3” urcând costul la 750 dolari. Pentru preţul plătit ne alegem însă cu o configuraţie Intel bazată pe procesoare Core i5, ajutată cu 8GB memorie DDR4, dispozitiv SSD de 256GB şi placă video din seria NVIDIA GeForce 940MX. Modelul cu ecran de 13.3” măsoară 306.9 mm x 210.9 mm x 14.8 mm şi cântăreşte 1.28 kg.

Modelul mai puţin costisitor, cu ecran de 12.5”, vine cu procesor Intel Core M3, 4 GB memorie RAM şi SSD de 128GB.

Comparat seriei rivale Apple Macbook Air, noile laptopuri Xiaomi Mi Notebook Air sunt cu 13% mai subţiri şi 11% mai mici, mulţumită construcţiei cu ramă de 5.56mm.

Xiaomi ar putea lansa o alternativă pentru seria MacBook Air, cu preţ mai mic decât originalul 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult