Acer lansează monitorul XR382CQK cu diagonală de 37,5″ şi FreeSync

06.02.2017
Acer lansează monitorul XR382CQK cu diagonală de 37,5

Acer a anunţat un nou monitor pe format ultra-wide, dedicat atât gameriloc, cât şi consumului de conţinut multimedia. Acesta vine cu un panou IPS pe format 24:10, o rezoluţie care nu este des întâlnită şi o curbură de 2300R, care ar trebui să ajute gamerii să intre în atomosfera jocurilor video. Desigur, preţul noului XR382CQK este unul ridicat, fiind orientat către cei cu bugete mari pentru asemenea periferice.

XR382CQK nu este cel mai elegant nume, însă designul monitorului este în antiteză cu acesta. Monitorul vine cu o ramă subţire, o curbură elegantă şi un picior din aluminiu minimalist. În interior se găseşte un panou IPS cu diagonală de 37,5” cu rezoluţie 3840 x 1600 pixeli, cu rată de împrospătare dă 75 Hz. Monitorul este compatibil cu tehnologia FreeSync de la AMD, care asigură un timp de răspuns scăzut, chiar şi în jocurile care nu pot ţine un framerate constant. Timpul de răspuns al monitoruli este de 5ms (GTG), care ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea gamerilor.

La capitolul conectivitate avem de a face cu cinci port-uri pentru ataşarea la surse video. Este vorba despre un DisplayPort 1.2, un Mini DisplayPort 1.2, un HDMI 2.0, un MHL 1.2 şi un USB 3.0 Type-C. Acesta devine astfel primul monitor compatibil cu tehnologia FreeSync prin intermediul unei mufe Type-C, lucru care probabil că va deveni standard în viitorul apropiat. Nu în ultimul rând, monitorul beneficiază de un HUB USB 3.0 cu patru mufe Type-A, cât şi de două difuzoare de 7W.

Monitorul Acer XR382CQK va intra în oferta magazinelor la preţul de 1.300 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult