Adio, „account sharing” pe Netflix! Compania a dezvăluit cum va bloca utilizatorii care nu folosesc conturile proprii

02.02.2023
Adio,

Netflix a publicat, în sfârșit, informații despre felul în care va încerca să oprească fenomenul de „account sharing”, în care mai mulți utilizatori, din case diferite, folosesc un singur cont pentru a accesa filmele și serialele de pe serviciul său de streaming. Se pare că Netflix va începe verificarea accesărilor din alte locuri, fiind necesare confirmări de pe adresa de e-mail a creatorului contului pentru a deschide o nouă sesiune în altă gospodărie decât cea „originală”.

Netflix va pune piedici în calea celor care nu au conturi proprii

Practic, Netflix va încerca să convingă utilizatorii care nu își foloseau propriul cont să treacă la un abonament propriu prin introducerea de piedici în utilizare. Folosind istoricul de pe cont și adresa IP, Netflix va putea identifica locul principal de unde un cont este folosit. Atunci când cineva încearcă să îl acceseze din altă casă, chiar dacă era deja autentificat în respectivul loc, acesta este îndemnat să își înregistreze un nou cont

Pentru dispozitivele mobile, care nu sunt legate obligatoriu de o rețea locală, acestea vor trebui să se conecteze cel puțin o dată la 31 de zile la rețeaua de Wi-Fi din casa „originală”. Altfel, vor trebui reautentificate. Cei care călătoresc, pot folosi o autentificare temporară, printr-un cod trimis pe e-mail, care permite redarea timp de 7 zile pe un dispozitiv nou dintr-un loc care se află în afara casei principale.

Se pare însă că Netflix va ține evidența dispozitivelor pe care le folosești mai des și le va bloca automat pe cele care nu fac parte din gospodăria care a înregistrat abonamentul. Pentru deblocarea dispozitivelor, va fi necesară contactarea departamentului de relații cu clienții Netflix.

Peste 100 de milioane de „utilizatori” Netflix folosesc conturile altor persoane

Aceste detalii au fost oferite de către companie pentru clienții din America de Nord, însă, cel mai probabil, regulamentul va fi aplicat peste tot în lume. Compania a experimentat în America Latină cu opțiuni de taxă extra pentru fiecare utilizator în plus, însă pare că nu va continua cu acea strategie, ci va bloca direct accesul celor care folosesc conturi din afara gospodăriei în care locuiește cel care a înscris contul.

Conform estimărilor Netflix, 100 de milioane de utilizatori folosesc conturi ale altor persoane, prin „account sharing”. Având în vedere că în 2021, numărul abonaților Netflix a scăzut pentru prima dată, iar de curând numărul a început iar să crească, dar modest, compania speră să atragă noi abonați prin astfel de practici. Recent, un abonament cu reclame a fost lansat în anumite regiuni, care oferă acces la o selecție limitată de conținut, cu reclame în timpul redării și fără opțiuni de download local.

sursa: The Streamable

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult