De la Grace Slick la Axl Rose. Artiști de coșmar în turnee

15.12.2020
De la Grace Slick la Axl Rose. Artiști de coșmar în turnee
Grace Slick (Foto: Shutterstock)

Cam știm cu toții că starurile rock nu intră (și nu se consideră nici ei) în categoria oamenilor obișnuiți. Actorul Christopher Walken spunea despre acești artiști: „nu vă imaginați, acum, că au puteri supranaturale, dar când vine vorba de muzica lor, chiar îi poți suspecta de asta”.

Cu un mic exercițiu de imaginație, ni-i putem imagina pe artiști cam cum sunt atunci când fac turnee. Sunt mereu pe drum, în fiecare seară cântă pentru alt public, în orașe diferite, în țări diferite, cu reguli și restricții diferite. Tuturor acestor aspecte li se adaugă personalitatea proprie, mofturile, condițiile de concert și atitudinea lor față de expunerea mare în fața miilor de oameni.

Citește și: „Billie”: Documentarul poveste în poveste, despre Billie Holiday și cel mai mare fan al ei, este acum disponibil

De aceea, de fiecare dată, acești artiști sunt însoțiți de agenți de securitate și de o întreagă armată de oameni. În plus, nu trebuie uităm de sumele obscen de mari pe care le încasează pentru aceste concerte, în ciuda tuturor fițelor și problemelor cauzate. De multe ori, după plecarea artiștilor camerele de hotel sunt aproape devastate după after party-urile date. Cam tot timpul, aceste vedete rock intră la categoria „coșmaruri în turnee”.

Mai jos sunt listate câteva astfel de exemple de vedete cu fițele și extravaganțele din timpul turneelor de concerte.

Niciodată nu știai la ce să te aștepți de la Jim Morrison

Foto: Wikipedia

Trupa The Doors era, în mod clar, definiția unei formații legendare, iar solistul Jim Morrison era, întocmai, prototipul unui zeu rock. În concertele live nu știai niciodată ce se va întâmpla. Morrison putea fi super carismatic și cool pe scenă sau putea fi la polul opus, un bețiv nebun cu un comportament neadecvat, care putea face orice nebunie. În câteva exemple, când un polițist nu l-a recunoscut și l-a arestat pentru o boacănă de-ale lui, când a urcat pe scenă a avut grijă să-i „dedice” câteva cuvinte.

Altă dată s-a expus pe scenă așa urât încât a mai „câștigat” o călătorie pe la închisoare. S-a întâmplat, tot pe scenă, să fie adus un miel, iar Morrison nu s-a sfiit să-și exclame pornirile zicând că ar face sex cu mielul acela.

Grace Slick, ba beată, ba arestată din cauza alcoolului

Solista trupei Jefferson Airplane avea cam două stări. Fie era beată (exceptând iubitul ei de-o seară, Jim Morrison, nimeni n-o întrecea la băutură), fie era arestată din cauza reacțiilor agresive atunci când consuma alcool.

Citește și: După 39 de ani, albumul „Greatest Hits” al Queen ajunge în Billboard 200 Top 10

Nu doar o dată s-a întâmplat să anuleze concerte și apoi să implore pentru iertare. Această „calitate” a cântăreței a dus chiar la eliminarea din trupă, mai ales din cauză ca venea beată la concerte și vorbea ce nu trebuie pe scenă.

Când ceva nu-i convine, Axl Rose începe un scandal

Foto: Shutterstock

Concertele trupei Guns N’ Roses au fost mereu un fel de loterie pentru că nu știai cu certitudine dacă vor avea loc conform planului sau dacă chiar vor mai avea loc. Motivul este solistul Axl Rose, căruia nu i-a fost deloc greu să-și câștige reputația de ticălos care face doar ce vrea el și când vrea el, fără să-i pese de fani sau de altceva.

Dacă ar fi doar asta, parcă n-ar fi așa de grav, dar și reputația asta trebuie să aibă o bază solida. De exemplu, în timpul unui concert, Rose a fost deranjat de un fan aflat în primul rând. Pentru că paza nu l-a scos de acolo în trei secunde, Rose a sărit de pe scenă și totul s-a transformat într-o bătaie care s-a lăsat cu 65 de răniți și pagube materiale de mii de euro.

Chitaristul Led Zeppelin s-a îmbrăcat în uniformă de nazist

Unii artiști sunt foarte cunoscuți și pentru acțiunile din turnee, nu doar pentru performanța lor pe scenă. Pentru unul din concertele sale, chitaristul Led Zeppelin, Jimmy Page, s-a îmbrăcat în costumație de nazist.

Că el și trupa sa au fost prinși, de multe ori, cu băutură și femei dezbrăcate (sau mai bine zis îmbrăcate cu frișcă sau cocaină) este deja o mențiune aproape de prisos.

Nu doar artiști rock intră în lista celor de coșmar. Lil Wayne, un „prinț” extravangant

Lil Wayne este foarte cunoscut, dar, după cerințele privind siguranța lui, se pare că este și speriat de moarte mai rău decât un pacient cu anxietate. Încă din aeroport, artistul trebuie să fie escortat, spre hotel, cu două mașini de poliție, patru agenți de securitate, înarmați, care să-l ducă de la hotel la locul concertului și pe unde mai are treabă.

Citește și: Justiția germană a decis: Techno este… muzică. Decizia reduce TVA-ul în cluburile din țară

Dacă credeați că asta-i tot, nicidecum. Încă 10 agenți înarmați sunt prezenți să patruleze în jurul scenei și alți patru agenți, înarmați și ei, bineînțeles, vor trebui să fie disponibili 24 de ore din 24 la cazare. Nu este vorba despre orice cazare, ci doar apartament prezidențial în hoteluri de cinci stele. Pe lângă mâncare, băutură și energizante, Wayne cere 20 de prosoape neapărat albe, 10 pentru mâini și 10 mari, pentru corp.

Sursa: Grunge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News