Spotify testează Plus, un nou abonament care costă doar un dolar

03.08.2021
Spotify testează Plus, un nou abonament care costă doar un dolar

La numai o zi după ce Google a dezvăluit noul abonament Premium Lite pentru YouTube, care permite doar eliminarea reclamelor, fără alte avantaje Premium ale abonamentului complet, Spotify vine cu o ofertă de discount similară. Câțiva utilizatori au primit deja oferta de a trece de la un cont „free” la un abonament Spotify Plus, care costă doar un dolar/euro pe lună și permite câteva avantaje ale conturilor Premium.

Spotify Plus nu elimină reclamele de pe serviciul de muzică

Spotify nu este la prima tentativă de a oferi mai multe funcții Premium utilizatorilor care plătesc mai puțin sau care folosesc serviciul gratuit. Anterior, compania a oferit multe capabilități Premium pentru utilizatorii Free, în timp ce a introdus abonamentul Duo pentru cupluri, pentru a scădea costul abonamentului „Family” dacă este folosit doar de câte două persoane.

Spotify Plus este un nou tip de abonament, care costă doar un dolar sau un euro și deblochează doar câteva dintre funcțiile care erau anterior pe „Premium”. Cei care optează pentru această opțiune ieftină nu vor scăpa de reclamele care sunt introduse între piese, însă vor putea să schimbe melodia de câte ori doresc. Spotify Free limitează acum schimbarea pieselor dintr-un playlist la maximum 6 pe oră.

De asemenea, utilizatorii pot alege melodii individuale din playlist-uri pe care să le asculte, întrucât conturile Free pot reda doar în ordine aleatorie aceste liste sau albume.

Momentan, Spotify Plus este în teste și este disponibil pentru un număr limitat de utilizatori. Totuși, compania nu dorește să confirme momentan dacă va lansa acest nou abonament ieftin în această formă în viitor.

„Unele teste pot construi calea către noi oferte sau îmbunătățiri, în timp ce altele doar pot reprezenta lecții învățate. Nu avem nicio informație nouă de oferit în acest moment”, au declarat reprezentanții Spotify pentru The Verge.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult