„The Liberator” este o mini-serie de pe Netflix, bazată pe evenimente reale, care merită văzută

12.11.2020
„The Liberator” este o mini-serie de pe Netflix, bazată pe evenimente reale, care merită văzută
Foto: Netflix

Netflix a sărbătorit „Ziua veteranilor” într-un mod destul de interesant, mai exact prin lansarea unei drame istorice animate, „The Liberator”, bazată pe realitate.

„The Liberator” este o mini-serie formată din patru părți, iar acțiunea se petrece pe frontul european din cel de-al Doilea Război Mondial. Povestea urmărește un grup de soldați care au devenit eroi inspiraționali ai timpului lor.

Citește și: „Barbarii”: Netflix a comandat sezonul doi. Iată când ar putea fi disponibil

Acest proiect animat pentru adulți este unul ambițios și se bazează pe evenimente reale. Seria ecranizează romanul lui Alex Kershaw: „The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey”. Acțiunea se învârte în jurul ofițerului din armata americană Felix Sparks. El a făcut parte din Regimentul 157 Infanterie, care a luptat în Italia, alături de trupele aliate, timp de mai bine de 500 de zile. Și, deși această poveste pare prea epică pentru a fi reală, chiar este reală.

O carieră de poveste cu final fericit

În timpul războiului, Felix L. Sparks era la cârma celui de-al treilea batalion din Regimentul 157 Infanterie. Unitatea lui a fost printre primele care au intrat în lagărul de concentrare din Dachau pentru a elibera prizonierii.

În timpul carierei sale de poveste, Sparks a făcut parte din mai multe operațiuni militare, printre care Husky, invazia aliată din Sicilia; Operațiunea Dragoon, invazia aliată din Provența; bătăliile de la Bulge și Aschaffenburg.

Citește și: Nu doar „Parasite” și „Crazy Rich Asians”. Filmele asiatice cuceresc lumea, în plină pandemie

„The Liberator” se concentrează pe viața lui Sparks din perioada Operațiunii Husky și a bătăliei de la Anzio, ce a durat din 22 Ianuarie 1944 până pe 5 Iunie 1944. Sparks, care era brigadier general la vremea aceea, este pilonul esențial în succesul bătăliei de la Anzio și, de asemenea, singurul care a supraviețuit în luptă. Bradley James este vocea versiunii animate a lui Sparks și Greg Jonkajtys regizează seria.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News