Top 5: Roluri „demne de Oscar” din filme care au fost trecute cu vederea sau uitate

28.12.2022
Top 5: Roluri „demne de Oscar” din filme care au fost trecute cu vederea sau uitate
William H. Macy în „Fargo” (Foto: Profimedia Images)

Sunt multe cazurile în care actori au jucat roluri senzaționale în filme, dar, cumva, aceste performanțe au fost trecute cu vederea sau chiar uitate.

Un utilizator al popularei comunități r/movies de pe Reddit, care are peste 30 de milioane de membri, a propus următoarea temă de discuție: „Numește o performanță demnă de un Oscar care este rar menționată”. Propunerile lui au fost Joaquin Phoenix în „You were never really here” (2017) și Mickey Rourke în „The Wrestler” (2008).

La provocare au răspuns peste 2.300 de membri ai comunității, iar noi am extras cele mai populare cinci propuneri.

Iată care sunt acestea:

1. Pe primul loc, cu 2.100 de voturi, s-a situat rolul făcut de William H. Macy în „Fargo” (1996). „Modul în care te face să îți pară rău pentru un ratat deranjat a cărui soție este răpită este sclipitor”, a scris persoana care l-a propus. De altfel, Macy a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol. Talentul actorului a fost răsplătit, în timp, și cu două prestigioase premii Emmy.

2. Sean Astin în rolul Samwise Gamgee din „The Lord of the Rings: The Return of the King” (2003) s-a situat pe locul al doilea, cu 1.700 de voturi. Fanii au remarcat roller-coasterul emoțional prin care a trecut personajul, care a avut, poate, o contribuție mai mare decât Frodo la ducerea inelului la vulcanul din Mordor.

Citește și: Care sunt cele șapte filme „perfecte” în opinia lui Quentin Tarantino

3. Podiumul este întregit de Jake Gyllenhaal în „Nightcrawler” (2014). Filmul spune povestea unui jurnalist independent care caută noaptea subiecte senzaționale pe care să le filmeze și apoi să le vândă televiziunilor de știri.

4. Pe locul patru, cu 869 de voturi la momentul redactării articolului, avem trei roluri: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander și Oscar Isaac în „Ex Machina” (2014). „Îmi amintesc când am văzut filmul pentru prima dată și am fost pur și simplu uluit”, a scris utilizatorul care a făcut această propunere.

5. Sam Rockwell în mai multe filme, printre care „Moon” (2009) sau „Jojo Rabbit” (2019). Această propunere a fost susținută de 717 membri ai comunității r/movies.

Citește și: Top: 5 serialele de nota 10 recomandate de utilizatorii de Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult