YouTube Music permite descărcarea de playlist-uri în varianta „free”

15.10.2020
YouTube Music permite descărcarea de playlist-uri în varianta „free”

YouTube Music este unul dintre cele mai noi servicii de muzică de pe piață, însă este destul de clar că Google are ambiții mari pentru acesta. Compania deja a început procesul de înlocuire al Google Play Music, serviciul precedent de muzică pe care îl oferea cu alternativa YouTube, iar acum, începe să îl dezvolte peste ceea ce oferea acela în trecut. De exemplu, acum chiar și utilizatorii fără un abonament YouTube Music activ pot descărca local melodiile din playlist-uri.

Google oferă o funcție „premium” și utilizatorilor care folosesc YouTube Music gratuit

Această mișcare nu este însă nemaivăzută sau neașteptată. Spotify a făcut astfel de eforturi similare în ultimii doi ani, oferind celor care folosesc serviciul pe conturi gratuite multe dintre funcțiile care în trecut erau disponibile doar abonaților. Descărcarea listelor de redare generate de serviciu este ceva ce aveai deja pe Spotify de multă vreme, iar YouTube Music pare să se miște acum în această direcție. Totuși funcția nu este tocmai similară.

Pe YouTube Music, la fel ca și pe Google Play Music, poți să urci propria ta muzică în cloud, muzică pe care o poți descărca apoi, dacă îți dorești asta. Înainte trebuia să îți descarci fiecare melodie în parte pe conturi gratuite, chiar dacă muzica era încărcată de tine. Acum, vei putea să descarci întregi liste de redare, fără limite.

Se pare că Google încearcă să atragă astfel utilizatori de pe alte servicii concurente, din acel motiv încearcă să le ofere măcar funcționalitatea de bază pe care aceștia sunt obișnuiți să o primească în altă parte.

Funcția de download este disponibilă acum în aplicațiile de iOS și Android. Desigur, există posibilitatea ca aplicația să necesite un update de pe App Store sau Google Play Store înainte să poată oferi noua capabilitate.

sursa: Android Police

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult