Google a anunţat Cast for Audio, o replică pentru protocolul de streaming audio Apple AirPlay

06.01.2015
Google a anunţat Cast for Audio, o replică pentru protocolul de streaming audio Apple AirPlay

Chromecast a fost un succes incontestabil al companiei Google, micul adaptor HDMI pentru streaming video oferind o integrare bună în reţeaua wireless locală şi bucurându-se de interesul producătorilor de aplicaţii pentru telefonare şi tablete. Google intenţionează să repete acest succes cu Google Cast for Audio, o replică pentru Apple AirPlay care va viza însă doar streaming-ul audio.

La fel ca adaptorul Chromecast, Google Cast for Audio este o soluţie de streaming care va folosi infrastructura wireless locală pentru transmiterea semnalului audio. Spre deosebire de Chromecast, Google Cast for Audio nu va necesita însă un adaptor hardware separat, ci va fi integrat direct în sisteme audio, boxe active sau amplificatoare. Deoarece protocolul de transmisie este identic cu cel folosit de Chromecast, integrarea Google Cast for Audio nu va fi o problemă pentru dezvoltatorii software. Nici utilizatorii nu se vor lupta cu ceva nou, cei familiarizaţi cu Chromecast urmând să beneficieze de aceleaşi funcţii de streaming şi redirecţionare audio din cadrul aplicaţiilor Android/iOS sau direct din browser-ul Chrome.

Google a anunţat de la bun început compatibilitatea serviciilor Rdio, Pandora, NPR One şi Google Play Music, acestora urmând să li se adauge pe parcurs şi alte servicii online sau aplicaţii. Partenerii hardware anunţaţi în acest moment sunt Sony, LG şi Denon, însă nici una dintre aceste companii nu are în acest moment un produs hardware compatibil finalizat. O replică directă pentru standardul AirPlay de la Apple, Google Cast for Audio face parte din mai marea platformă de streaming audio/video Google Cast, care a fost anunţată în vara anului trecut împreună cu Android TV, dar care nu a fost pusă încă la treabă în mod real.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News