Linksys a lansat o gamă completă de ehipamente de reţea pentru acasă cu Next Generation Wi-Fi, MU-MIMO şi Seamless Roaming

23.06.2016
Linksys a lansat o gamă completă de ehipamente de reţea pentru acasă cu Next Generation Wi-Fi, MU-MIMO şi Seamless Roaming

Linksys extinde gama de produse MU-MIMO, lansând în premieră mondială EA9500 – primul router tri-band capabil să susţină până la opt fluxuri MU-MIMO; RE7000 – primul Range Extender MU-MIMO cu Seamless Roaming şi WUSB6100M – primul adaptor USB MU-MIMO din lume.

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate, anunţă lansarea de către Linksys a router-ului wireless MU-MIMO AC5400 Tri-Band, a Range Extender-ului MU-MIMO AC1900 şi adaptorului USB cu tehnologie MU-MIMO. Cele trei produse alcătuiesc prima soluţie de reţelistică cu MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple Output), tehnologie wireless 802.11ac Wave 2 de ultimă generaţie ce are rolul de a îmbunătăţi performanţa generală şi eficienţa unei reţele Wi-Fi, dar şi de a oferi o lăţime de bandă dedicată dispozitivelor client compatibile MU-MIMO

Linksys este prima companie din lume ce deţine în portofoliul actual cinci produse MU-MIMO. Produsele urmează să fie disponibile pe piaţa locală începând cu luna iulie, în ofertele partenerilor ELKOTech Romania

Activităţi precum vizionarea de conţinut online în format 4K sau jocurile online cresc necesarul de lăţime de bandă, astfel că nevoia de a avea la dispoziţie o reţea Wi-Fi optimizată şi eficientă devine tot mai critică. Familia de produse Max-Stream oferă cea mai largă gamă de produse MU-MIMO existentă până în acest moment. Tehnologia MU-MIMO permite mai multor dispozitive să comunice cu router-ul şi/sau cu range extender-ul simultan, fapt ce conduce către o reţea Wi-Fi mai rapidă şi mai fiabilă”, a declarat Justin Doucette, Senior Director of Product Management la Linksys.

Room to room WiFi – Semnal wireless în fiecare cameră cu tehnologia Seamless Roaming

Odată cu lansarea Range Extender-ului Max-Stream AC1900 (RE7000), Linksys a integrat capabilitatea de Room-to-Room Wi-Fi cu Seamless Roaming în toate produsele Max-Stream. Tehnologia Seamless Roaming pune la dispoziţia utilizatorilor de acasă o serie de avantaje oferite, de regulă, de o reţea Wi-Fi enterprise. Spre exemplu, prin intermediul acestei tehnologii, orice dispozitiv conectat la reţea va avea o conexiune stabilă şi performantă, indiferent de poziţia sa din casă. Astfel, acesta se va conecta în mod automat fie la router, fie la range extender, fără a pierde conexiunea şi fără a fi nevoie de o intervenţie manuală din partea utilizatorului. Seamless Roaming funcţionează aproape în acelaşi mod cu dispozitivele dintr-o clădire de birouri, unde, în funcţie de situaţie, acestea rămân conectate la reţea indiferent dacă utilizatorii le mută în diferite săli sau etaje.

Routerele şi range extender-ele cu tehnologie Seamless Roaming permit dispozitivelor mobile să se conecteze în mod automat la echipamentul care transmite cel mai puternic semnal wireless. Cu ajutorul acestei tehnologii, nu mai există niciun risc de a pierde semnalul wireless, chiar dacă utilizatorii se plimbă dintr-o cameră în alta.

Un alt avantaj al tehnologiei Seamless Roaming este că foloseşte un singur SSID pentru toată reţeaua, astfel că transferul permanent către cel mai bun semnal wireless este unul facil şi rapid. În lipsa tehnologiei Seamless Roaming, procesul de împerechere al routerelor cu range extendere necesită, de multe ori, definirea mai multor SSID-uri şi mutarea manuală a clienţilor de la o reţea la alta, pentru a optimiza performanţa. Acest proces este unul dificil şi frustrant pentru cei mai mulţi utilizatori.

Linksys a sărbătorit, de curând, 28 de ani de furnizare de soluţii de reţelistică. În toată această perioadă am acumulat cunoştinţe vaste despre modul în care trebuie să abordăm necesităţile utilizatorilor şi cum să eficientizăm reţelele wireless de acasă. Tehnologia Room to Room Wi-Fi vine să rezolve problemele utilizatorilor în materie de conectivitate şi putere a semnalului şi stabileşte noi standarde pentru reţelele de acasă”, a completat Doucette.

Linksys MAX-STREAM AC5400 Tri-Band Wi-Fi Router cu MU-MIMO (EA9500)

Linksys EA9500 este un router tri-band, cu opt antene externe şi cu tehnologie Next Gen AC Wi-Fi, MU-MIMO, modelul primind distincţia Network World Best of CES 2016. Viteza maximă combinată ce este oferită de acest model este de 5.3 Gbps. Cu ajutorul lui, toţi membrii familiei pot folosi aceeaşi reţea wireless pentru a se juca, asculta muzică, face cumpărături online sau transmite filme 4K, dar şi pentru a genera opt conexiuni simultane cu dispozitive compatibile MU-MIMO*.

Fiind unul dintre cele mai performante routere Wi-Fi din piaţă, Linksys Max-Stream AC5400 oferă funcţionalitate business grade. Astfel, routerul poate fi controlat de la distanţă, de oriunde, oricând, prin intermediul aplicaţiei Linksys Smart Wi-Fi software şi al unui smartphone.

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

  • Procesor cu două nuclee, frecvenţă de 1.4 GHz;
  • Tri-Band Wireless AC5400 (1.000 Mbps 2.4GHz + 2.166 Mbps 5GHz + 2.166 Mbps 5GHz);
  • Standard Wi-Fi – 802.11ac Wave 2 cu MU-MIMO;
  • Room-to-Room Wi-Fi cu tehnologie Seamless Roaming;
  • Nouă porturi Gigabit Ethernet (8 LAN, 1 WAN) şi două porturi USB 3.0;
  • Opt antene externe pentru un semnal maxim;
  • Primul router capabil să suporte simultan un maxim de opt fluxuri MU-MIMO;
  • Criptare WPA2 şi SPI firewall;
  • Aplicaţie Linksys Smart Wi-Fi pentru o instalare facilă şi control de la distanţă;

 

Linksys MAX-STREAM AC1900+ MU-MIMO Wi-Fi Range Extender cu Room-to-Room Wi-Fi (RE7000)

Linksys MAX-STREAM AC1900+ este primul range extender cu MU-MIMO şi Seamless Roaming. Funcţionează cu orice router Wi-Fi, însă, atunci când este folosit împreună cu un router Linksys Max-Stream, poate oferi o performanţă superioară tuturor dispozitivelor wireless de acasă, prin intermediul Room-to-Room Wi-Fi.

Prin folosirea unui router Max-Stream şi a unui range extender se obţine crearea unei singure reţele cu un singur SSID. Astfel, utilizatorii se pot mişca liberi prin casă, fără să fie nevoiţi să se conecteze manual la range extender. Linksys Max-Stream Range a primit distincţia TWICE CES 2016. Instalarea extender-ului se realizează rapid şi simplu, dispozitivul folosind tehnologia patentată Spot Finder, care permite utilizatorilor să folosească un echipament mobil pentru a găsi locul potrivit pentru amplasarea lui.

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

  • Dual Band Wireless AC1900 – AC1733 + N300;
  • Room-To-Room Wi-Fi cu Seamless Roaming;
  • 802.11ac Wave 2 cu MU-MIMO;
  • Tehnologie Crossband;
  • Carcasă albă;
  • Multi-Mode – Repeater, Access Point;
  • Un port Gigabit Ethernet.

Adaptorul Linksys MAX-STREAM AC600 USB MU-MIMO (WUSB6100M)

Linksys AC600 este primul adaptor USB compatibil MU-MIMO de pe piaţă şi este câştigătorul premiului Best of CES 2016 Winner Tom’s Hardware. Produsul permite utilizatorilor să conecteze laptop-urile şi PC-urile cu Windows la o reţea wireless-AC şi la un router MU-MIMO.

Printre cele mai importante specificaţii se numără:

  • AC Wave 2 – MU-MIMO (AC433/N150);
  • Tehnica de procesare a semnalului Beamforming;
  • Instalare plug and play;
  • Funcţionează cu orice router; optimizat pentru Linksys Max-Stream.
Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News