TRENDnet AC1200 WiFi Range Extender – reţea wireless puternică în toată casa la un preţ decent [REVIEW]

20.06.2016
TRENDnet AC1200 WiFi Range Extender - reţea wireless puternică în toată casa la un preţ decent [REVIEW]
Pentru cei care au apartamente de mari dimensiuni sau case cu două etaje, achiziţia unui extender Wi-Fi ajută la păstrarea unei conexiunii puternice pe toată suprafaţa proprietăţii. Există o paletă largă de produse disponibile în această categorie, dar dacă doriţi performanţe foarte bune la un preţ decent (430 de lei), TRENDnet AC1200 WiFi Range Extender este alegerea potrivită. 
 
Dispozitivul ajută chiar şi în apartamentele mai mici, care au pereţi groşi. L-am testat în locuinţa mea de 67 mp, cu trei camere. Router-ul Wi-Fi este montat în dormitor, iar în sufragerie semnalul acestuia nu ajunge foarte bine, stând undeva la două-trei liniuţe. După ce am montat extenderul Wi-Fi TRENDnet am beneficiat de semnal full în toată casa, chiar şi la intrarea în bloc (apartamentul este la etajul 1). 
 
 
Prezentare
 
Designul TRENDnet AC1200 nu este unul foarte reuşit, fiind destul de voluminos, însă la preţul lui nu poţi avea aşteptări foarte mari la acest capitol. Pe partea din faţă găsim trei LED-uri (afişează starea conexiunilor Wi-Fi, LAN şi când dispozitivul este în modurile On/Off).
 
 
Pe partea din dreapta este poziţionat butonul WPS, prin intermediul căruia se face împerecherea cu routerul, şi un mic buton de reset.
 
 
În partea de jos extenderul dispune de port Ethernet Gigabit şi buton prin care poate fi selectat modul de utilizare: ca Extender sau ca Access Point (pentru conexiune prin cablu). 
 
 
Apreciez faptul că adaptorul pentru priză poate fi schimbat prin simpla apăsare a unui buton. În cazul în care călătoreşti în altă ţară, care foloseşte alt standard de priză, şi stai acolo pentru mai mult timp, poţia lua extender-ul cu tine şi extinde reţeaua wireless pe care o foloseşti. 
 
 
Dispozitivul este destul de greu şi tinde să nu stea paralel cu peretele atunci când este conectat la priză. Ajută folosirea unui adaptor de priză de calitate, care prinde ferm conectorul de pe extender. De asemenea, încercaţi să îl conectaţi într-o priză bine prinsă în perete. 
 
În cutie găsim extender-ul, un CD cu manuale de utilizare, un manual printat şi un cablu Ethernet. 
 
Instalare
 
TRENDnet AC1200 este pe cât se poate de uşor de instalat. Sunt două modalităţi, ambele destul de simple. Prima presupune împerecherea cu router-ul prin apăsarea butoanelor WPS de pe cele două dispozitive. Se ţine apăsat butonul WPS de pe partea laterală a extender-ului până când acesta se aprinde (afişează lumină albastră). Apoi, se aduce dispozitivul la o distanţă mică de router şi se ţine apăsat butonul WPS de pe acesta. Când împerecherea s-a realizat, LED-ul WI-Fi de pe extender se aprinde şi afişează continuu lumina albastră. În cazul în care sunt probleme de conexiune, LED-ul va afişa din când în când culoarea roşie. Pentru performanţe maxime, extenderul se montează într-un loc în care conexiunea Wi-Fi are cel puţin două liniuţe semnal. 
 
Extender-ul nu se împerechează uşor cu toate routerele prin metoda de mai sus. Astfel, există o a doua modalitate de instalare, manuală, care este ceva mai complicată, dar totuşi oferă paşi suficient de simpli pentru a nu da greş. Utilizatorul trebuie să conecteze extender-ul la o priză din apropierea PC-ului. Apoi se conectează dispozitivul, via cablul venit în cutie, la portul Ethernet al computer-ului. Utilizatorul merge apoi, în browserul de internet, la adresa http://192.168.10.100. Odată ajuns acolo se porneşte automat instalarea. La primul pas, utilizatorul trebuie să schimbe parola implicită cu una mai puternică. La pasul doi se oferă două opţiuni, WPS şi Manual. Se selectează Manual şi se merge mai departe. Extenderul va scana apoi pentru a descoperi reţelele Wi-Fi disponibile. Se alege reţeaua proprie, apoi se apasă Next. La acest pas trebuie introdusă parola de la reţeaua Wi-Fi. În ultima fază, TRENDnet AC1200 va optimiza reţeaua extinsă. Se dă Save, iar apoi extenderul poate fi montat în locul dorit. Tot procesul nu durează mai mult de cinci minute. 
 
Caracteristici tehnice
 
AC1200 WiFi Range Extender
TEW-822DRE (Version v1.0R)
 
Extinde acoperirea reţelelor WiFi AC şi N
AC1200: 867 Mbps WiFi AC + 300 Mbps WiFi N bands
Se conectează direct la priză
Antenele externe oferă o acoperire mai mare
Dispune de moduri Extender şi Acces Point
Dispune de port Gigabit
 
Concluzie
 
Acesta este,probabil, cel mai bun extender de calitate cu preţ decent pe care îl puteţi achiziţiona în acest moment. Ajută şi faptul că insalarea este atât de simplă încât aproape oricine o poate face în câteva minute. Mai mult, dispozitivul se poate împerecha cu aproape orice router Wi-Fi existent pe piaţă. 
 
Produsul testat ne-a fost pus la dispoziţie de Vitacom.ro

Părţi pozitive

Performant
Simplu de instalat
Preţ bun pentru caracteristicile oferite

Părţi negative

Design nu foarte atractiv
Greutate destul de mare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult