Apple livrează noua serie iMac M1 cu ecranul strâmb

15.06.2021
Apple livrează noua serie iMac M1 cu ecranul strâmb

Având toate șansele să devină un nou meme cu care să agasezi fanii Apple, noua serie iMac M1 cu design ultra-slim pare să aibă probleme cu piciorul de susținere, lăsând ecranul vizibil și iremediabil înclinat spre lateral.

S-a mai întâmplat odată cu prima generație iPad Pro, tabletele livrate într-o carcasă din aluminiu ultra-subțire având tendința de a se încovoia rămâne permanent deformate, ca rezultat al expunerii la diferențe de temperatură. Și de data aceasta, pare să fie o greșeală de proiectare pe care Apple nu prea ar vrea să o recunoască.

Punând sare pe rană, defectul pare să fie prezent la un număr destul de mare de dispozitive, însă nu sesizezi problema decât dacă compari noul tău iMac cu alte obiecte care a căror planeitate nu poate fi pusă la îndoială. În orice caz, odată sesizată diferența, îți va fi ca și imposibil să accepți că noul tău iMac a venit cel mai probabil din fabrică, cu ecranul strâmb.


Potrivit măsurătorilor făcute de utilizatori, ecranul noului iMac are unul dintre colțuri la înălțimea de 7.6 centimetri, iar al doilea la 8 centimetri deasupra mesei de birou. Punând sare pe rană, încercarea de îndreptare se sfârșește cu ecranul „căzând” în direcția opusă, cam cu toți atâția milimetri.

Deocamdată nu sunt disponibile suficiente informații pentru a spune dacă problema afectează doar un anumit lot de PC-uri din noua generație iMac M1, sau avem de-a face cu un defect de fabricație mult mai răspândit.

Cert este că, deocamdată, Apple nu recunoaște în mod public situația apărută, ceea ce înseamnă că eventualele solicitări pentru remedierea produsului achiziționat nu au o rezoluție oficială. În funcție de norocul fiecăruia, soluția propusă ar putea fi restituirea integrală a prețului de achiziție, înlocuirea sau chiar repararea PC-ului încă nou.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult