HP cumpără HyperX, brandul de periferice de gaming de la Kingston

25.02.2021
HP cumpără HyperX, brandul de periferice de gaming de la Kingston

HP își consolidează divizia de gaming cu o nouă achiziție: brandul HyperX, fosta divizie de gaming a companiei Kingston. În timp ce HP are deja o linie de produse de gaming pe care o promovează sub brandul Omen, HyperX este printre cele mai mari companii care produc periferice de gaming precum mouse-uri, tastaturi și căști. Tranzacția dintre HP și HyperX este totuși mică în comparație cu alte achiziții din ultimii ani, de ordinul sutelor de milioane, nu miliarde.

HyperX ar putea deveni un sub brand HP Omen

Ne-am obișnuit să auzim despre achiziția unor start-up-uri la sume de unul, două, sau chiar patru miliarde, în timp ce NVIDIA încearcă să cumpere Arm Holdings pentru 40 de miliarde, însă HP va plăti pentru HyperX, un brand foarte cunoscut de periferice de gaming, „doar” 425 de milioane de dolari americani.

Achiziția a fost făcută publică, dar urmează investigațiile autorităților americane și abia după un răspuns favorabil din partea acestora va putea fi încheiată afacerea. Estimările din prezent spun că înțelegerea va fi aprobată abia cândva în trimestrul al doilea din 2021.

Kingston va rămâne astfel o companie concentrată pe componentele pentru PC-uri pentru care este cunoscută în piață. Vorbim despre memorii RAM și stocare externă și internă pe suport flash precum SSD-uri și stick-uri USB. Compania vindea câteva dispozitive de acest gen și sub brand HyperX, însă este foarte posibil ca acele modele să fie redenumite în urma acestei tranzacții.

Rămân însă și alte necunoscute la mijloc. De exemplu, nu este clar ce se va întâmpla cu parteneriatele dintre HyperX și echipele de eSports sau influencerii care sunt sponsorizați de acest brand. Kingston pare să se retragă de pe piața de produse „de gaming” cu această ocazie, așa că probabil că partenerii HyperX vor trebui pe viitor să încheie noi înțelegeri cu HP, desigur dacă compania va dori să păstreze aceste parteneriate.

sursa: Anandtech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult