Un băiat de 14 ani a construit, cu ajutorul unei imprimante 3D, o proteză pentru prietenul lui

15.09.2021
Un băiat de 14 ani a construit, cu ajutorul unei imprimante 3D, o proteză pentru prietenul lui
Foto: captură de ecran

Un adolescent în vârstă de 14 ani a folosit o imprimantă 3D pentru a construi o proteză pentru prietenul lui căruia îi lipsesc mai multe degete de la o mână.

Sammy Salvano, din Medford, statul american New Jersey, a petrecut mare parte din vară lucrând la acest proiect, al cărui beneficiar este prietenul lui Ewan Kirby.

Proteza este complexă și îi permite lui Kirby să apuce obiecte. Dispozitivul reprezintă o alternativă accesibilă la protezele de pe piață, care costă între 3.000 și 30.000 de dolari.

Salvano, care a trecut în clasa a opta, a declarat că dorește să urmeze cursurile Drexel University pentru a deveni inginer. Mama lui a spus că Sammy inventează lucruri de când era mic.

Visul lui Salvano este ca într-o zi să lucreze pentru Elon Musk, șeful Tesla.

Nu este prima viață îmbunătățită de această tehnologie. O raţă a fost salvată de la eutanasiere după ce a primit picioare realizate cu imprimanta 3D.

Dispozitivele de acest fel sunt folosite în tot mai multe industrii. Producătorul de materiale de construcții Holcim a prezentat, în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, primul pod pietonal din lume construit cu beton printat 3D.

Sursa: UPI

CITEȘTE ȘI:

Video Go4it: Primul filament din plastic biodegradabil pentru imprimante 3D

Imprimanta 3D pentru mâncare, soluție pentru cei care nu știu să gătească?

VIDEO: O universitate a realizat cea mai mare barcă imprimată 3D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult