În hora HD, Sony va arunca încă un dansator

17.05.2007
În hora HD, Sony va arunca încă un dansator

Mi se pare mie sau chiar proiectoarele devin alternative ameninţătoare la televizoare, fie ele CRT, LCD sau plasmă? Tot mai mulţi producători investesc şi lansează astfel de produse la preţuri din ce în ce mai competitive. S-a ajuns la situaţia actuală în care un proiector Full HD are preţ asemănător cu un LCD TV cu aceleaşi capacităţi tehnice, sau cel mult diferenţa este neglijabilă.

M-a zgândărit o ştire despre un viitor proiector Sony, nu e Full HD, ci doar 720p. Dar, pentru 1.000 E primeşti calitate Sony de top, căci la baza lui VPL-AW15 stă tehnologie Bravia, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Sony VPL-AW15

Imaginea lui VPL-AW15 este alcătuită prin combinarea nuanţelor de bază (roşu, verde, albastru) provenite fiecare de la un mini LCD, tehnologie denumită sugestiv 3LCD. Sony nu îşi putea mânji brand-ul Bravia cu specificaţii mediocre şi a dotat astfel proiectorul cu un contrast 12.000:1 şi o luminiozitate de 1.100 lumeni, livrată de o lampă de 165 W.

Mai are rost să menţionez de portul HDMI? Este deja prea comun cu tot ceea ce înseamnă HD. Alte informaţii tehnice nu se cunosc despre VPL-AW15, sau cel puţin doar atât a reuşit să traducă Google din japoneză.

Sony VPL-AW15

Urmărește Go4IT.ro pe Google News