Lenovo Cast: un nou dispozitiv de streaming pentru televizoare

Lenovo Cast: un nou dispozitiv de streaming pentru televizoare

Multe companii au încercat fără succes să ofere alternative la stick-ul Chromecast de la Google. Până în prezent nicio companie n-a reuşit să ofere un produs la fel de capabil, la fel de ieftin şi de uşor de folosit precum micul stick cu HDMI, însă nimeni nu se lasă. Lenovo este compania care a anunţat cel mai recent concurent, care doreşte să aducă pe piaţă un media streamer mic, numit sugestiv „Lenovo Cast”.

Spre diferenţă de Chromecast, soluţia Lenovo vine sub forma unui puc de hochei, cu un corp cilindric nu foarte înalt. Acesta se conectează la televizor printr-un port HDMI 1.3 şi oferă capabilităţi de streaming de pe toate dispozitivele din casă. Cast are acces atât la servere şi dispozitive compatibile cu standardul DLNA, cât şi la fluxuri video Miracast de pe telefoane, tablete sau PC-uri. Cei care sperau la o soluţie de streaming 4K ar trebui să caute în altă parte, întrucât Lenovo Cast afişează conţinut în reoluţie maximă de 1920 x 1080 pixeli.

Dispozitivul Lenovo nu face decât să primească semnalul video de pe diversele dispozitive care redau efectiv conţinutul şi nu accesează link-uri web, asemeni Chromecast. Astfel, are nevoie de antene wireless mai puternice, oferind suport atât pentru WiFi la 2,4 GHz, cât şi pentru conexiuni la 5 GHz. Conform specificaţiilor oficiale, materialul poate fi transmis de la o distanţă de maxim 20 de metri, chiar şi prin pereţi.

Lenovo Cast va ajunge pe piaţă în luna august, alături de noua tabletă ThinkPad 10. Preţul anunţat este de 50 de dolari, care probabil va fi transformat în 50 de euro atunci când va ajunge şi în Europa. Având în vedere că oferă acces la câteva funcţii mai avansate decât soluţia Google, diferenţa de preţ poate fi justificată. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult