Mad Catz R.A.T. M şi M.O.U.S. 9 – mauşi modulari, fără fir

Mad Catz R.A.T. M şi M.O.U.S. 9 - mauşi modulari, fără fir

Mauşii Mad Catz nu ne sunt străini, iar la CES 2013 compania a prezentat două modele noi. Ele ies uşor în evidenţă prin faptul că sunt wireless. Începem cu Mad Catz R.A.T. M un mouse portabil cu dimensiuni reduse. Scheletul intern şi baza sunt metalice, însă toate elementele carcasei sunt construite din plastic lucios. Din imaginile pe care le avem, se pare că singura parte ajustabilă este cea care stă în podul palmei. Rotiţa de scroll este masivă, iar lângă butonul din stânga mai găsim un buton lateral personalizabil.

Mad Catz R.A.T. M

Mad Catz M.O.U.S. 9 pare să fie o versiune wireless a lui R.A.T. 7, modelul de plecare pentru M.M.O. 7. Probabil că nu dispune de toate elementele ajustabile ale acestuia, dar are dimensiunile specifice unui mouse de gaming. Plasticul lucios este prezent şi aici. Producătorul vrea să intre cu aceste două periferice într-o zonă de preţ mai accesibilă şi a fost dispus să facă nişte compromisuri. Nu există posibilitate conectării cu fir la calculator, iar alimentarea se face cu o baterie AA la M.O.U.S. 9 şi două baterii AAA la R.A.T. M. În pachet nu va exista un receiver, deoarece mauşii folosesc protocolul Bluetooth. Acolo unde este posibil va fi folosit profilul Bluetooth low energy, compatibil cu standardul 4.0.

Mad Catz M.O.U.S. 9

Ceea ce ne îngrijorează puţin aici este autonomia specificată de producător. Un an de zile este o autonomie foarte bună, dar nu pentru un mouse de gaming. Va trebuie să le testăm pentru a vedea cât de mult sunt afectate perifericele de lag. Mad Catz R.A.T. M şi M.O.U.S. 9 vor intra pe piaţă la începutul acestui an, preţul lor peste ocean urmând să fie 130 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News