Logitech G anunță G502 X în trei variante, noua generație a unuia dintre cele mai populare mausuri de gaming

30.08.2022

Compania Logitech nu pare încă pregătită să vorbească într-o manieră oficială despre noua sa consolă portabilă, însă a anunțat un nou mouse de gaming high-end, în trei variante. G502 X este noua variantă a unuia dintre cele mai bine vândute produse de gaming pentru PC din lume, mouse-ul G502, care este lansat din start în variante wireless, cu luminițe și cu fir. Desigur, noua generație folosește cele mai noi tehnologii ale companiei, precum standardul de conectivitate Lightspeed.

G502 X vine într-o variantă cu fir și două variante wireless

Gamerii au îndrăgit întotdeauna G502-ul original în special datorită formei sale ergonomice, dar și funcțiilor extra pe care le oferă. Noul model Logitech G502 X păstrează toate aceste avantaje și le introduce într-o formă puțin îmbunătățită, însă cele mai mari schimbări apar la interior. De exemplu, toate cele trei modele de G502 X folosesc noile switch-uri opto-mecanice Lightforce, care combină un fascicul laser și mișcarea mecanică pentru a asigura un timp de răspuns extrem de mic la apăsare. Mai mult, aceste switch-uri ar trebui să fie mai rezistente în timp. Logitech spune că Lightforce oferă un timp de răspuns îmbunătățit cu 68%.

g502 x plus side

G502 X păstrează butoanele pentru schimbarea rapidă a rezoluției senzorului Hero 25K, în funcție de profilurile deja setate. Acestea sunt plasate tot lângă butonul de click stânga, la fel ca în trecut. Butonul de „sniping” (DPI-Shift) este acum mai inteligent. Vine cu un buton exterior magnetic, care poate fi orientate în două direcții, în funcție de cum este mai confortabil pentru utilizator de apăsat, spre exterior sau spre interior, iar mouse-ul vine și cu posibilitatea de a astupa acest buton, în cazul în care prezența lui te deranjează.

Diferențele dintre cele trei modele sunt destul de simple. Primul este G502 X cu fir, un model standard, cu aceleași componente interne precum celelalte. G502 X Lightspeed este modelul wireless care integrează mufă USB-C pentru încărcare și promite până la 120 de ore de utilizare folosind bateria internă. În cele din urmă G502 X Plus este modelul de top, care include și 8 LED-uri RGB pentru jocuri de lumini avansate prin intermediul tehnologiei Lightsync.

Prețul este similar cu cel al generațiilor anterioare

La fel ca în cazul generației precedente, modelele wireless de G502 X sunt compatibile cu mousepad-ul Powerplay, care poate încărca bateria internă în timpul utilizării. O noutate vine însă în cazul reciever-ului USB, care permite acum câte două conexiuni prin intermediul Device Pairing Tool din aplicația G Hub, putând avea astfel și mouse și tastatură pe un singur port, ambele wireless. Tastaturile compatibile sunt G915, G915 TLK și G715.

Noile variante de muse Logitech G502 X se lansează în România din luna septembrie la prețuri de 384 lei pentru varianta cu fir, 675 lei pentru varianta wireless și 774 lei pentru varianta Plus. Toate modelele sunt disponibile în variante alb și negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult