Apple „îngroapă” în mod oficial și ultimul model iPod Nano

02.10.2020
Apple „îngroapă” în mod oficial și ultimul model iPod Nano

iPod, cândva întâiul brand al companiei Apple, aproape că a dispărut complet de pe piață în urma lansării iPhone-urilor. Totuși, compania încă mai produce un model de iPod și încă mai oferea suport pentru ultima generație de iPod Nano, generația a șaptea, lansată în urmă cu nu foarte mult timp. Se pare însă că era dispozitivelor portabile de redare de muzică independente a apus de mult, iar Apple confirmă asta cu trecerea ultimului modelul iPod Nano pe lista de produse „vintage”.

iPod Nano 7 a fost ultimul model din gama clasică de playere portabile de la Apple

Apple face din când în când curățenie în gama sa de produse. Unele dispar de la vânzare, altele nu mai primesc suport software, în timp ce unele, la fel cum se întâmplă acum cu iPod Nano, nu mai pot fi nici măcar reparate contra cost în cazul unei defecțiuni. Practic, faptul că iPod Nano din generația a șaptea a fost trecut pe lista „vintage” înseamnă că nu mai este oferit niciun fel de suport software sau tehnic pentru această gamă de produse.

iPod Nano 7 a fost lansat în 2015, în același an în care se lansa și iPhone 6S sau prima generație de iPad Pro. De altfel, iPhone 6S și iPad Pro sunt în continuare pe lista de dispozitive cu suport software activ, fiind de curând actualizate la iOS 14 și iPadOS 14 de către Apple. În cazul modelului iPod Nano, actualizările de software au încetat încă de la început. Practic, singurul update a fost disponibil pe versiunea a doua de iPod Nano 7. Totuși, acesta era diferit față de modelele din trecut.

Ultimul model de iPod Nano a folosit un ecran tactil și o interfață inspirată de iOS, beneficia de suport pentru aplicația Nike+, integra bluetooth și folosea pentru prima dată un conector Lightning pentru încărcare și sincronizare cu un computer. De altfel, acesta folosea și un buton „Home” similar cu cel de pe iPhone. Acest model a înlocuit iPod Nano 6, care semăna mai mult cu un iPod Shuffle, sau cu un Apple Watch, fiind echipat cu un ecran tactil mic și pătrat. Era practic un hibrid între un iPod și un iPod Touch.

iPod Nano 7 nu se mai vinde în mod oficial în magazine încă din 2017.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult