O femeie și complicii săi, trimiși la închisoare pentru că au furat 3.000 de iPod-uri de la copii

15.01.2022
O femeie și complicii săi, trimiși la închisoare pentru că au furat 3.000 de iPod-uri de la copii

Kristy Stock, o femeie din statul New Mexico din SUA a fost condamnată la 18 luni într-o închisoare federală după ce s-a dovedit că a ajuta la furtul și revânzarea de dispozitive iPod care trebuiau să ajungă la copii din comunitățile de nativi americani. Aceasta a furat peste 3.000 de astfel de dispozitive, între 2013 și 2018, încasând astfel o sumă de 800.000 de dolari americani de pe urma vânzărilor de pe eBay.

Dispozitivele iPod erau destinate copiilor din comunitățile de nativi americani

În 2013, Stock era la conducerea programului „Central Consolidated School District of New Mexico, care trebuia să distribuie dispozitive inteligente către studenții de origine nativ americană din rezervațiile statului. Aceasta trebuia să folosească granturi de la stat pentru a cumpăra și trimite dispozitivele iPod către studenți.

Totuși, dispozitivele erau cumpărate, dar nu ajungeau niciodată la copii, ci erau trimise în statul Maryland, unde erau vândute de către complicii săi, James Bender și Saurabh Chawla.

Pentru a ascunde veniturile necuvenite, Kristy Stock a falsificat declarațiile de venituri, aducând prejudicii de 270.000 de dolari în taxe neplătite către stat. Aceasta a recunoscut că a încasat 800.000 de dolari pe parcursul celor 5 ani.

În timp ce Stock a fost condamnată la 18 luni în închisoare, Chawla, cel care a vândut produsele pe contul său de eBay, a fost condamnat la 66 de luni în închisoare, după ce nu a putut plăti taxele în valoare de 700.000 de dolari pe care le datora în urma tranzacțiilor. James Bender va sta în închisoare 366 de zile.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult