Apple pregătește un dispozitiv VR de 3.000 de dolari, alternativa la HoloLens de la Microsoft

05.02.2021
Apple pregătește un dispozitiv VR de 3.000 de dolari, alternativa la HoloLens de la Microsoft

Se pare că primul pas către realitate virtuală de la Apple va fi unul către mediul de afaceri, nu unul pentru utilizatorii de rând, conform The Information. Noile informații vorbesc despre un dispozitiv VR extrem de avansat, echipat cu ecrane 8K și multe camere video, care ar putea avea un preț de aproximativ 3.000 de dolari. De altfel, aceasta nu este primul dispozitiv de acest gen, fiind cam în aceeași zonă de preț precum HoloLens de la Microsoft, dispozitivul AR pentru clienți din zona business.

Ochelarii VR Apple ar putea folosi două ecrane 8K

The Information spune că noul headset de realitate virtuală de la Apple ar putea fi echipat nu cu unul, ci cu două ecrane 8K, câte unul pentru fiecare ochi. Astfel de tehnologie ar trebui deja să ne dea de înțeles că vorbim despre un dispozitiv foarte scump, însă asta nu este tot. La baza acestui headset ar putea sta chiar procesorul Apple M1, același pe care l-am întâlnit pe noile modele MacBook și Mac Mini anul trecut.

Și pe lângă aceste componente scumpe, acest dispozitiv ar putea fi echipat cu 12 camere la exterior, care să ajute la poziționarea în spațiul 3D a utilizatorului, ar putea integra un ecran exterior pe partea din față, pentru a arăta celor din jur ce vede persoana care folosește casca, cât și un dispozitiv care se atașează de deget, pentru controlul interfeței VR. La interior, display-urile ar putea folosi senzori pentru a urmări direcția în care sunt îndreptați ochii. Asta pentru a scădea puterea de procesare necesară pentru afișarea pe ecranele 8K. Această tehnologie care afișează la rezoluție mare doar acolo unde utilizatorul se uită activ este deja folosită și în alte dispozitive VR precum HTC Vive Pro Eye.

La 3.000 de dolari, este destul de clar că Apple vrea să intre în concurență cu HoloLens de la Microsoft, însă acesta ar putea fi doar prototipul extrem de scump care va deschide calea către ochelarii cu realitate augmentată despre care se aud zvonuri de multă vreme. Informațiile neoficiale din prezent sugerează că dispozitivul VR de la Apple ar putea ajunge pe piață anul următor, iar abia în 2023 am putea vedea și ochelarii dedicați publicului larg.

sursa: The Information

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult