Dispozitivul VR de la Apple, Reality One, ar putea intra în producție în curând

11.11.2022
Dispozitivul VR de la Apple, Reality One, ar putea intra în producție în curând

Mult zvonitul dispozitiv de realitate augmentată de la Apple, Reality One, ar putea intra în producție peste doar câteva luni. Publicația DigiTimes citează surse din industrie care menționează luna martie 2023 drept cea în care Apple va porni asamblarea primelor unități dedicate maselor. Se pare însă că această dată ar sugera o lansare cândva în vară, moment care de obicei este marcat de conferința anuală WWDC, când Apple prezintă cele mai noi versiuni ale sistemlor sale de operare.

Apple ar putea lansa dispozitivul său VR în vara anului viitor

Conform articolului, Dispozitivul Apple Reality One sau Apple XR (mixed reality), ar putea fi produs în primul an într-o ediție limitată la 700 sau 800 de mii de unități. Primele informații despre un asemenea dispozitiv sugera că este vorba mai degrabă despre 2,5 milioane pentru prima generație, însă problemele care încă există pe circuitul de aprovizionare și costurile ridicate de producție ar putea fi motivul scăderii comenzilor.

Anterior, zvonurile vorbeau despre un anunț mai neobișnuit pentru Apple, în luna ianuarie, cu o lansare în jurul WWDC. Având în vedere că există acum aceste informații care spun că Apple va produce dispozitivul Reality One în fabricile Pegatron începând din primăvară, totul ar putea fi pregătit.

Acum că am văzut că dispozitivele VR nu vor scădea în preț, ci mai degrabă cresc, întrucât Meta a anunțat Quest Pro la 1.500 de dolari, iar Sony a anunțat PlayStation VR 2 la 600 dolari (ambele în creștere de la 400 de dolari pentru generațiile anterioare), Apple ar putea lansa un dispozitiv chiar competitiv, dacă performanța sa va fi în ton cu zvonurile.

Se pare că Apple plănuiește să folosească cipul M2 în prima sa generație de dispozitive AR/VR, care ar putea oferi performanță mai bună decât soluția Meta și libertate mai mare decât soluția Sony, întrucât va integra tot hardware-ul intern, fără necesitatea conexiunii prin cablu la o unitate principală.

sursa: Digitimes, via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult