Meta Quest 3, unboxing neoficial înainte de lansare. VIDEO

24.08.2023
Meta Quest 3, unboxing neoficial înainte de lansare. VIDEO

La fel ca ultimele câteva produse din gama de realitate virtuală de la Meta, și noul Quest 3 a apărut pe internet înainte de lansarea oficială. Există deja un clip de 45 de secunde în care cineva desface cutia dispozitivului și îl scoate din cutie, alături de cele două controller-e incluse. Din aceste imagini nu învățăm foarte multe noutăți despre dispozitiv, întrucât anunțul oficial a fost deja făcut în primăvară, pentru a preîntâmpina anunțul Apple Vision Pro.

Meta Quest 3 apare deja în primele imagini neoficiale

Se pare că Meta Quest 3 va fi un dispozitiv de VR semnificativ mai compact decât predecesorii săi, Quest 1 și 2. Meta a reușist să micșoreze partea din față a căștii VR, în timp ce a integrat componente mai performante, atât pentru partea de procesare, cât și pentru monitorizarea mișcării.

Pot fi observate trei zone pe fața dispozitivului, folosite pentru a detecta mișcarea, dar și pentru a permite camerelor să creeze efectul pass-through, putând astfel să vezi mediul înconjurător, fără să îți dai casca jos. Apoi, controller-ele nu mai au cele două cercuri echipate cu LED-uri IR, folosite anterior pentru tracking. Astfel, aceste două accesorii sunt semnificativ mai mici și mai ușoare.

Se pare că în pachetul standard mai există și o cutie pentru alte accesorii, probabil fiind vorba despre un cablu de alimentare și un adaptor de priză. La fel ca Meta Quest 2, și modelul Quest 3 este livrat cu un suport elastic pentru cap, dar cu siguranță vor fi puse la vânzare și modele mai solide care pot fi fixate mai bine pentru a nu se mișca în timpul utilizării.

Lansarea Meta Quest 3 este așteptată pe 27 septembrie, când va avea loc evenimentul anual Meta Connect. Aici, compania dezvăluie noile sale planuri pentru viitorul realității virtuale și a „metaversului”. În urmă cu doi ani, compania Facebook și-a schimbat numele în Meta în cadrul evenimentului Connect și a anunțat că își va orienta eforturile către construirea metaversului. Aceste investiții s-au dovedit a fi însă neprofitabile, iar în ultima perioadă, Meta pare mai degrabă interesată de inteligența artificială decât de dezvoltarea unui metavers și de integrarea cu rețele blockchain.

via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult