Meta Quest 3 va fi mai compact, mai performant și mai scump decât modelul actual

29.05.2023
Meta Quest 3 va fi mai compact, mai performant și mai scump decât modelul actual

Toate privirile sunt îndreptate către Apple și dispozitivul său de realitate virtuală, care este așteptat la un preț enorm, de 3.000 de dolari. Se pare însă că Meta are deja în plan un concurent care ar putea fi de câteva ori mai ieftin și va promite multe dintre aceleași funcții. Avantajul Meta este că noul Quest 3, care este așteptat la toamnă, are deja un ecosistem de aplicații și jocuri pe care le va putea folosi din prima zi.

Meta Quest 3 va concura cu headset-ul Apple la un preț mult mai mic

Mark Gurman de la Bloomberg spune că a folosit un prototip de Meta Quest 3, iar acest dispozitiv va fi semnificativ îmbunătățit față de Quest 2, care a fost lansat în toamna anului 2020. Acesta va beneficia de un design mai compact decât alte dispozitive VR de până acum, și în special față de Quest 2. Acesta va „moșteni” însă multe capabilități de la Quest Pro și s-ar putea să le îmbunătățească chiar.

La baza dispozitivului va sta un cip Snapdragon XR2+ Gen 1, care nu este tocmai nou, dar este același folosit și de Quest Pro, oferind cam 50% performanță în plus față de XR1 de pe Quest 2. Apoi, camerele pentru tracking vor beneficia și de pass-through color, care va permite utilizatorilor să poată să se miște prin spațiul lor fără să își dea headset-ul jos. De asemenea, Quest 3 va beneficia de funcții AR, îmbunătățite de un nou senzor de adâncime, care va ancora mai bine elementele virtuale în spațiul real. Funcții precum extinderea ecranului de pe un desktop vor putea fi folosite pe acest model, la fel ca pe Quest Pro.

Controller-ele de pe Quest 3 ar putea fi ceva mai simple decât cele Pro, fără camere video integrate. Acestea vor fi urmărite de dispozitiv prin intermediul camerelor de pe headset și senzorului de adâncime. O altă îmbunătățire față de Quest 2 este integrarea unei rotițe pentru setarea distanței interpupilare, dar dispar senzorii de monitorizare a poziției ochilor.

Toate acestea vor veni la un cost mai ridicat însă decât Quest 2-ul din prezent. Original, Quest 2 a fost lansat la 299 dolari americani, și a fost scumpit anul trecut la 399. Noul model va veni la un preț mai mare, din start, deci probabil peste 500 dolari, dar totuși la un preț mai mic decât Quest Pro, lansat anul trecut la 1.499 dolari și ieftinit după câteva luni la 999 dolari.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult