Meta Quest 2 se scumpește după 2 ani de la lansare, fără a primi un upgrade hardware

27.07.2022
Meta Quest 2 se scumpește după 2 ani de la lansare, fără a primi un upgrade hardware

Meta Quest 2, cel mai accesibil headset de realitate virtuală de sine stătător, se va scumpi în viitorul apropiat. Acesta a fost anunțat și lansat în 2020 cu un preț de pornire de 299 dolari americani, într-o versiune de 64 GB care în prezent nu mai este la vânzare. Modelul de 128 GB care a înlocuit varianta de bază a venit tot la prețul de 299 dolari, însă Meta anunță acum că urmează o creștere semnificativă de preț, în ciuda faptului că headset-ul rămâne la fel ca până acum. Acesta va porni de la un preț de 399 dolari începând cu luna august.

Headset-ul VR Meta Quest 2 va fi cu 100$ mai scump

Mark Zuckerberg și toate conturile de socializare ale brandului Meta Quest au anunțat creșterea în preț, care va intra în vigoare pe 1 august. Motivele pentru această creștere sunt cel mai probabil inflația, însă și alți factori, precum costurile de transport, care au crescut semnificativ în ultimii doi ani:

„Pentru a continua să investim la împingerea industriei VR înainte pe termen lung, ajustăm prețul dispozitivelor Meta Quest 2 la 399,99 dolari pentru 128 GB și 499,99 dolari pentru 256 GB începând cu 1 august 2022. O ofertă de a descărca Beat Saber, unul dintre cele mai populare aplicații de Quest, fără alte costuri adiționale va veni cu fiecare headset pentru o perioadă limitată, care se termină pe 31 decembrie 2022.”, a fost anunțul oficial publicat de Meta.

În general, dispozitivele electronice scad în preț în timp, nu cresc. Meta Quest 2 la noul preț va fi la fel de performant precum modelele de până acum, cu același procesor Qualcomm Snapdragon XR2, care a debutat încă din 2019. Cu un headset „Pro” mai scump la orizont și zvonuri despre un nou model Quest pentru lansare abia în 2023 sau 2024, cei interesați de realitate virtuală la un preț accesibil nu vor avea foarte multe opțiuni în afară de Quest 2.

În Europa, prețurile erau deja semnificativ mai mari decât în SUA, modelul de 128 GB pornind de la 400 de euro, uneori ajungând în ofertele magazinelor și la 450 euro. Nu este clar cum și dacă scumpirea din SUA va afecta și prețul european și dacă aceste dispozitive vor deveni și mai scumpe în magazinele din regiune.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult