Evită meșterii de ocazie și apelează doar la profesioniști pentru montajul șemineului sau sobei tale de acasă! (P)

21.04.2022
Evită meșterii de ocazie și apelează doar la profesioniști pentru montajul șemineului sau sobei tale de acasă! (P)

Cu peste 20 de ani de experiență în comercializarea și montajul profesional al soluțiilor de încălzire alternativă din România, specialiștii de la Pefoc ne vor ajută în acest articol, să răspundem unor întrebări precum “care este cel mai bun șemineu” sau “ce soluție de încălzire mi se potrivește cel mai bine”.

Evident, răspunsurile vor diferi de la caz la caz, în funcție de nevoile, dorințele și gusturile fiecăruia în parte. De exemplu, cel mai bun șemineu pe lemne poate însemna produsul de top cu cele mai ridicate performanțe, dar, în același timp poate însemna și cea mai echilibrată alegere în funcție de nevoile reale de încălzire.

Tocmai de aceea, în următoarele rânduri vom afla la ce trebuie să fim atenți atunci când vine vorba despre alegerea soluției potrivite de încălzire pentru casa și familia ta.

O dată cu trecerea timpului, atât nevoile, dorințele, preferințele oamenilor, cât și oferta de pe piața de specialitate, s-au diversificat foarte mult. În aceste condiții s-ar putea să fie destul de dificil să alegi între un model sau altul, mai ales că, o alegere impulsivă, de moment, “îți va oferi” neșansa să te trezești cu un produs total nepotrivit pentru nevoile tale reale.

Așadar, pentru a face cea mai bună achiziție, înainte de toate este nevoie să te documentezi conștiincios cu privire la tipul de încălzire, indiferent că alegi un focar premium sau unul dintre modelele de sobe pe lemne ieftine. În principiu, există două tipuri mari de șeminee: cele personalizate, care sunt executate după un proiect de construcție conform dorințelor clientului și cele de serie, care vin preasamblate.

Șemineul personalizat – este tipul care presupune costuri mai mari de manoperă. De asemenea, pentru o lucrare foarte bună și durabilă, trebuie să găsești un meseriaș dedicat domeniului termic, care să facă o treabă impecabilă, adică un meseriaș care doar asta face, nu e și zugrav, și sapist, și finisor sau instalator. Acesta trebuie să fie o persoană responsabilă care se ocupă doar cu montajul și construcția șemineelor, oferind garanția lucrului bine făcut!

Șemineul de serie – reprezintă o inovație pe piața termicelor din România. Acest tip de șemineu îți oferă posibilitatea de a cumpăra un produs complet sau “la gata” cum spune românul. Aici vorbim despre acele sobe tip șemineu sau despre șemineele modulare prefabricate care trebuie doar amplasate pe poziție, fără alte finisaje sau lucrări de construcție.

Acest tip de șemineu generează costuri mult mai mici, deoarece exclude manopera unui meseriaș profesionist, putând fi asamblat de către oricine, cu puțină îndemânare și răbdare. Totuși, dacă optezi pentru un astfel de dispozitiv nepersonalizabil, trebuie să găsești o soluție care să se potrivească din start cu designul locuinței.

În cele din urmă, trebuie sa fim conștienți că, începând de la șemineul clasic pe lemne și continuând cu soba rustică, toate sunt proiecte care presupun atenție sporită și un montaj riguros, efectuat de o echipă cu adevărat profesionistă, așa cum sunt și meșterii sibieni de la Pefoc.

Așadar, nu te juca cu siguranța căminului și sănătatea familie tale și folosește cu doar soluții și servicii de montaj asigurate de către meșteri cu experiență în acest domeniu fascinant al termicelor alternative de calitate superioară!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult